ajankohtaista2017_Erik Solin

Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

20.2.2018 Muutoksia terveyspalvelujen arvonlisäverotukseen

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun 2017:192 mukaan terveyden- ja sairaanhoitopalvelujen edelleen myynti on arvonlisäverotonta siinäkin tilanteessa, että edelleen myyjällä ei ole terveydenhuollon toimilupaa.

Lue lisää


20.2.2018 Yliopistosektorille uusi lakkovaroitus

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia antoivat tänään työtaisteluvaroituksen valtakunnansovittelijan toimistoon ja työnantajalle.

Lue lisää


16.2.2018 JUKOn hallitus jätti neuvottelutulokset pöydälle

JUKOn hallitus käsitteli tänään kunnan, valtion, kirkon ja Avaintan neuvottelutuloksia. Hallitus jätti neuvottelutulosten vahvistamisen pöydälle tukeakseen vielä auki olevaa yliopistosektorin sovittelua.

Lue lisää


14.2.2018 Miksi kuntasektorin työaikaa lisättiin? Liitto vastaa kysymyksiin

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluissa sovittiin viime viikolla, että psykologien säännöllinen työaika on toukokuusta lähtien 38 tuntia 15 minuuttia aiemman 37,5 tunnin sijaan. Päivittäinen työaika lisääntyy 9 minuuttia.

Lue lisää


13.2.2018 Yliopistosektorille lakkovaroitus

Psykologeja työehtosopimusneuvotteluissa edustava JUKO sekä muut pääsopijajärjestöt JHL ja Pardia jättivät lakkovaroituksen. Kohdennettu työtaistelu toteutetaan Helsingin yliopistossa lakkona 28.2.2018, jos neuvottelutulokseen ei päästä ennen sitä.

Lue lisää


10.2.2018 Valtiosektorille odotusten mukainen neuvottelutulos

Valtion pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia sekä valtiotyönantaja ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen uudeksi valtion virka- ja työehtosopimukseksi ajalle 1.2.2018 - 31.3.2020. Palkankorotukset ovat ns. yleisen linjan mukaiset.

Lue lisää


Seuraavat


Vesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Kisra vai koisa?

Vesa Nevalainen