Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

26.5.2018 11.31

Annarilla Ahtola: Mielenterveyspalveluihin on tulossa järjetön malli

Ahtolan mukaan kansalaisten tasa-arvo jää maakuntien päätösten varaan.

Annarilla_Juuso Noronkoski
Kuva: Juuso Noronkoski
Suomen Psykologiliiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola kritisoi liittovaltuuston puheessaan sitä, miten mielenterveyspalvelut järjestetään sote-uudistuksessa. Kokous pidetään tänään Helsingissä.

– Sote-uudistus on suunniteltu niin, että ensi linjan perusterveydenhuollon toimipisteissä, sote-keskuksissa, ei ole psykologeja. Tämä on käsittämätön linjaus, jolle on mahdoton keksiä mitään järjellisiä perusteita. Sote-keskuksille tulossa olevat laajat ja vaativat mielenterveystyön tehtävät eivät onnistu pelkästään hoitajien ja lääkärin voimin, Ahtola sanoo.

Ahtolan mukaan nyt ollaan luomassa koko kansan mallia, josta puuttuu mielenterveysosaaminen. Suunniteltu psykologien jalkautuminen maakunnan liikelaitoksista sote-keskukseen on hänestä epärealistinen ja epätarkoituksenmukainen sekä mallina että resurssien puolesta.

Ahtola huomauttaa, että tämänhetkisen suunnitelman mukaan mielenterveyspalveluista päättäminen jää suurelta osin 18 maakunnalle. Tämä tarkoittaa, että tavoiteltu kansalaisten tasa-arvo jää maakuntien päätösten varaan.

Lisätietoja: Annarilla Ahtola, p. 040 6877 677, annarilla.ahtola@psyli.fi


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen