Psyko-blogi

Vesa Nevalainen pysäyttää ja haastaa lukijoita blogissaan – eikä päästä ketään liian helpolla.

Nevalainen on psykologian lisensiaatti, joka on kirjoittanut muun muassa useita psykologian alan tietokirjoja.


20.11.2017 15.51

Henkilökohtaista

Vesa Nevalainen

– Monet henkilöt sanovat ja ihan aiheesta, että kaikki henkilöt ovat sikoja. Ja että henkilöiden aivot sijaitsevat niiden jalkovälissä, henkilöpsykologi sanoi toiselle.

Vesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Kuva: Mauri Helenius
Kaksi henkilöpsykologia tapasi toisensa päiväkodin läheisten päivässä. Toinen oli menossa seurakuntaneuvostoon, jonka puhehenkilönä hän toimi, toinen oli menossa tutustumiskäynnille henkilösakit ry:n toimitiloihin. Vaikka aikaa oli vähän, sukeutui heillä keskustelu siitä, millaisia psykologihenkilöitä (eivät ne joita on enemmän vaan ne psykologihenkilöt, joita on vähemmän) he ovat luonteeltaan.

Molemmat olivat samaa mieltä siitä, että henkilösukupuolihormoni vie heitä mukanaan kuten muitakin henkilöitä, mutta varsinaisia pelihenkilöitä tai panohenkilöitä heistä ei oikein saa. Huorivuohiakin toki tuntui henkilöpsykologeissa olevan muutamia, niin pukeissa kuin kutuissa kuin sukupuoltaan haluttomasti ilmaisevissa vuohissakin.

Varsinkin puhehenkilö esiintyi asiantuntevana, sillä hänen lapsihenkilönsä, nykyään henkilöhenkilönsä oli myös kyseisen ammattikunnan edustaja ja tunnettu paitsi asiallisesta käyttäytymisestään myös sukupuolineutraalista puhetavastaan.

-Voi sinua onnenpekkaa/paulaa, lipsautti henkilösakkeihin menossa oleva henkilö, itselläni on suvussani vain palohenkilöitä ja lentohenkilö! Yksi tosin työskenteli porohenkilönä, mikä on kyllä ihme kun hän oli sentään koulussa niitä kympin nuoria henkilöitä. Myöhemmin hän sitten muuttikin maapallon toiselle puolelle ja avioitui uussuomalaisen kanssa. –Aah niitä hassuja ulkomaalaisia! Huudahti puhehenkilö, niillä on hassuja lauluja/elokuvia kuten ”small human beings don’t cry” tai  se Marleyn ”No human being no cry” tai ”Melancholy human being”.

-Niin no, lohdutteli puhehenkilö, ei tämä minunkaan henkilöhenkilöni ole ihan nuhteeton virkahenkilö; pahaa pelkään että on pohjimmiltaan viinamäen henkilöitä. Lisäksi kuulin, että ainakin opiskeluaikanaan hän hankki lisäansioita henkilöstripparina, siis ei sellaisena henkilönä kuin yleensä, vaan sellaisena harvinaisempana henkilönä. Ei kuitenkaan ollut koskaan mikään henkilöhuora sentään.

Ai kauhistus tässä me vain juorutaan kuin jotkut vanhat henkilöt! Huudahti puhehenkilö. Mitähän kello on –pitäisikö ihan kysyä Henkilö Ajalta, joko tässä tulee kiire?

-Käykö tällä sinun aikuiseksi kasvaneella lapsihenkilöhenkilölläsi muuten enemmän henkilöasiakkaita kuin henkilöasiakkaita? Muistelen Freudin kirjoittaneen jotain sellaista, että saa paremman transferenssin jos henkilön henkilö on henkilö eikä henkilö

-Minä kyllä luulen, että on aika henkilökohtainen kysymys, onko parempi että henkilö on henkilö eikä henkilö. Mutta tiesitkö muuten, että tämä minun henkilöpuolinen psykologisukulaishenkilöni on nyttemmin ryhtynyt oikein henkilöasiahenkilöksi?

-Henkilöasiahenkilöksi? Sus siunakkoon!

-Joo, se teki valituksen eduskunnan oikeusasiahenkilölle siitä asiasta. Hänen mielestään on epäreilua, että jos henkilö tekee rikoksen niin siinä mainitaan aina että kyseessä oli henkilö, mutta jos sen tekee henkilö, niin ei ikinä mainita, että oli henkilö vaan kirjoitetaan vaan, että oli ”henkilö”.

Lisäksi hän on sitä mieltä, että henkilö on henkilö, joten ei pidä kieltää kutsumasta häntä henkilöksi. Jos teemme niin, hän ei enää pysty olemaan henkilö lainkaan, vaan hänestä tulee henkisessä mielessä ihan sukupuoleton neutri.

-Minusta tuo sinun henkilöpuolinen lapsesi ottaa kyllä nyt asian vähän turhan henkilökohtaisesti. Hänen pitäisi kuitenkin muistaa, että henkilön euro on edelleen henkilön 80 senttiä.

-Niin se on henkilöseni. Ja kyllä edelleen monet henkilöt sanovat ja ihan aiheesta, että kaikki henkilöt ovat sikoja. Ja että henkilöiden aivot sijaitsevat niiden jalkovälissä. Kaikki eivät todellakaan ole rehtejä henkilöiden henkilöitä.

-Terve henkilöön! Meikä lähtee nyt henkilöiden huoneeseen!

Vesa Nevalainen (henkilö)


Palaa otsikoihin | 21 Kommenttia | Kommentoi