Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

23.8.2018 16.47

Järjestetty toiminta saa kiitosta Psykologiliiton senioreilta

Kysely osoitti, että valtakunnalliselle senioritoiminnalle on selkeä tilaus jatkossakin.

Karkit
Senioripsykologien johtoryhmä teki Psykologiliiton hallituksen kanssa kyselyn kaikille liiton jäsenrekisterissä oleville, päätoimesta eläkkeelle jääneille jäsenille maaliskuussa 2018. Noin 800 jäsenestä puolet vastasi kyselyyn.

Kyselyn tavoitteena oli selvittää, miten jäsenet arvioivat tarjottuja palveluja ja mitä kehittämistarpeita ja toivomuksia heillä on. Lisäksi haluttiin näkemystä valtakunnallisen ja alueellisen senioritoiminnan kehittämiselle.

80 prosenttia vastaajista piti erityisesti senioreille suunnattua toimintaa erittäin tärkeänä tai melko tärkeänä. Eniten seniorit osallistuivat keväisin järjestettyihin tapahtumiin, pikkujouluihin ja syksyn tapaamisiin.

Avointen vastausten mukaan järjestetty toiminta on ollut osallistujille todella mieluisaa. Tapaamiset ovat olleet hyvin valmisteltuja ja aiheiltaan ja sisällöiltään kiinnostavia.

Kyselyn perusteella valtakunnalliselle senioritoiminnalle on selkeä tilaus jatkossakin. Järjestetty toiminta on saanut osallistujilta varauksetonta kiitosta. Liiton toivotaan tarjoavan samanlaista ohjelmaa senioreille myös jatkossa.

Psykologi-lehden tuore artikkeli summaa kyselyn tuloksia. Kirjoittajat katsovat johtopäätöksissään, että seniorien toiminnalle on taattava riittävät taloudelliset edellytykset niin alueellisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Pienten paikallisyhdistysten seniorijäsenten mahdollisuuksia osallistua valtakunnallisiin tapahtumiin tulee parantaa.

– Alueellinen ja valtakunnallinen psykologien senioritoiminta ovat toisiaan täydentäviä toimintoja eli molempia selkeästi tarvitaan. Valtakunnallisen senioriryhmän tulee vastata toiminnan koordinoinnista. Tehtävän hoitamiseen tarvitaan paikallisyhdistyksiin perustettava seniorivastaavien verkosto, kirjoittajat toteavat.

Lue lehden juttu jäsenalueelta 
Lue raportti kyselystä jäsenalueelta


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen