Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

2.11.2017 8.17

Kauden ensimmäiset neuvottelutulokset syntyneet

Teknologiateollisuus ja Ylemmät toimihenkilöt YTN ovat päässeet neuvottelutuloksiin. Teknologiateollisuuden, suunnittelu- ja konsulttialan sekä tietotekniikan palvelualaa koskevien sopimusten synty edellyttää vielä järjestöjen hallintojen hyväksynnän. Sopimukset ovat kolmivuotisia ja sisältävät yhteensä 3,2 prosentin palkankorotukset kahdelle ensimmäiselle vuodelle.

Edellinen sopimuskausi päättyi 31.10. Myös psykologeja työskentelee neuvottelutuloksen piiriin kuuluvilla aloilla, erityisesti teknologiateollisuuden sopimusalalla. Psykologiliitto on YTN:n jäsen yhteistyöjärjestö Vakavan kautta.

Neuvottelutuloksen mukaan kahden ensimmäisen vuoden palkankorotukset ovat 3,2%.  Sopimuskauden kolmas vuosi on niin sanottu optiovuosi, joka voidaan irtisanoa, jos palkkaratkaisusta ei päästä yksimielisyyteen. Tekstimuutoksia ei juuri tullut.

YTN:n hallitus päättää sopimuksen hyväksymisestä maanantaina 6.11.

Julkisella sektorilla, jolla pääosa psykologeista työskentelee, sopimuskaudet päättyvät vasta 31.1.2018. Neuvottelut ovat aluillaan.

- Nähtäväksi jää, miten nämä päänavausratkaisut vaikuttavat neuvotteluihin muilla sektoreilla. Kiky-heikennysten jäljiltä paineet olennaisiin parannuksiin palkkatasossa ovat julkisella sektorilla kovat, psykologiliiton pääsihteeri Annamari Jokinen pohtii.Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Auringonlaskun ala

Vesa Nevalainen