Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

9.2.2018 11.38

Kuntasektorille syntyi neuvottelutulos

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusneuvottelujen tulos tuo palkansaajille sopimuskauden aikana yhteensä 3,45 prosentin korotukset. Sopimuskausi on 1.2.2018–31.3.2020. Ns. 37,5 viikkotunnin työaikajärjestelmä poistuu.

Neuvotteluloksen syntyminen merkitsee sitä, että JUKOn asettamat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot päättyivät välittömästi.

Neuvottelutuloksen mukaan toukokuun alussa 2018 palkkoihin tulee 1,25 prosentin yleiskorotus. Vuoden 2019 tammikuussa palkkoihin tulee 1,2 prosentin järjestelyerä sekä 9,2 prosentin kertaerä. Ensi vuoden huhtikuussa tulee vielä 1,0 prosentin yleiskorotus.

Psykologien ja eräiden muiden asiantuntijaryhmien säännöllinen työaika 7.5.2018 alkaen on 38 tuntia 15 minuuttia. Tämä merkitsee sitä, että päivittäinen työaika lisääntyy 9 minuuttia. Tämä kompensoidaan ns. ylikompensaatiolla tehtäväkohtaiseen palkkaan. Palkkakompensaatio on 2,4 prosenttia, eli enemmän kuin työajan lisäyksen osuus.

 Psykologiliitto puun ja kuoren välissä

Psykologiliiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola pitää kokonaisratkaisua kohtuullisena. Psykologiliitto vastusti työajan lisäystä, mutta JUKOlla ei ollut mahdollisuutta jättää sitä pois sopimuskokonaisuudesta.

– Työnantajapuoli esitti työaikaan vielä suurempaa lisäystä. Onnistuimme kuitenkin saamaan tyydyttävän kompensaation.

Liiton kuntasektorin järjestöpäällikkö Max Ervast haluaa kiittää jäseniä.

– Psykologiliiton jäsenet olivat hienosti mukana JUKOn kuntasektorin järjestövalmiutta kohottamassa, hän sanoo.

JUKOn kunnan neuvottelukunta ja hallitus päättävät ensi viikolla, voidaanko neuvottelutulos hyväksyä sopimukseksi. Psykologiliitossa asiaa käsitellään kunnan edunvalvontaryhmässä ja hallituksessa. Sopimuksen sisällöstä tiedotetaan tarkemmin, kun sopimus on vahvistettu.

Valtion, kirkon ja yliopistosektorin neuvottelut ovat edelleen kesken.


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen