Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

22.10.2018 14.06

Kuntoutusalan liitot Akavassa: kuntoutusalan yrittäjien toimintaedellytykset turvattava Kelan kilpailutuksissa

Akavan kuntoutusalaa edustavat liitot vaativat Kelaa korjaamaan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kilpailutuksen ongelmat tekemällä hankintaoikaisu. Liitot jättivät yhteisen kannanoton Kelaan, Kelan valtuutetuille ja ministeri Mattilalle.

Akavalaisen artikkelin mukaan järjestöt kantavat huolta yrittäjänä toimivien terapeuttien toimintaedellytyksistä, hoitosuhteiden jatkuvuudesta ja palvelujen saatavuudesta.

Kuntoutusta tekeviä ammattiryhmiä Akavan liitoissa ovat psykologit, fysioterapeutit, puheterapeutit ja toimintaterapeutit.

Psykologiliiton ammattiasioista vastaavan psykologin Vera Gergovin mukaan kilpailutuksessa ei ole käytännössä huomioitu terapeuttien hankkimaa erityisasiantuntemusta esimerkiksi tiettyjen asiakasryhmien hoidossa, ja voimakas hinnan painotus on aiheuttanut laadun merkityksen hälventymisen. Kilpailutuksessa on jätetty ulos merkittävä määrä palveluntuottajia.

– Hoitosuhteiden katkaiseminen kesken jakson pahimmillaan vaarantaa potilasturvallisuuden, sillä oireilu voimistuu herkästi tällaisissa katkoksissa. Ratkaisut epäonnistuneen kilpailutuksen korjaamiseksi on tehtävä kiireellisesti, sillä epävarmuus kuntoutuksen jatkosta vaarantaa terapiasuhteet ja saattaa asiakkaat todella vaikeaan tilanteeseen, Gergov sanoo artikkelissa.

Lue artikkeli Akavan sivuilta
Lue järjestöjen kannanotto


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen