Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

23.4.2015

Minna Martin on Vuoden psykologi

Suomen Psykologiliitto on valinnut Vuoden psykologiksi Minna Martinin. Hän on tehnyt poikkeuksellisen ansiokasta työtä tarjoamalla psykologisia apukeinoja sosiaalisen ahdistuksen ja jännittämisen helpottamiseen ja voittamiseen.

MartinMinna-104 Kuva Pasi Leino netti
Minna Martin. Kuva: Pasi Leino


”Tämä työ on erityisen tärkeää, koska  Jopa 70 prosenttia suomalaisista on joskus kokenut jännittäneensä esiintymistilanteissa. Siihen annettu apu on ihmisille todella suuriarvoista ja helpottaa elämää” , Psykologiliiton puheenjohtaja Tuomo Tikkanen sanoo.


Hänen mukaansa Psykologiliitto haluaa tuoda esille, että monet ahdistus- ja jännittämisreaktiot ovat ihmisen normaaleja reaktioita, joita voidaan helpottaa ja muuttaa.

”Ahdistus ja jännittäminen ovat varsin yleisiä suomalaisessa kulttuurissa ja sinänsä luonnollisia asioita. Ihmiset voivat kuitenkin kärsiä niistä niin voimakkaasti, että apu on tarpeen.”

Martin on kirjoittanut useita artikkeleita, oppaita ja kirjoja, muun muassa Jännittäminen osana elämää -opiskelijaoppaan yhdessä kollegoiden kanssa, ja kehittänyt sekä yksilö- että ryhmämuotoista psykologista neuvontaa ja hoitoa jännittämisestä kärsiville.

Katso tiedote Vuoden psykologista täältä.


Tervetuloa yleisöluennolle!

Vuoden psykologin yleisöluento Jännittäminen – häiriö vai luonnollinen osa elämää? järjestetään Helsingin yliopiston pienessä juhlasalissa tiistaina 12.5. klo 13–15 osoitteessa Fabianinkatu 33. Myös yleisön kysymyksille on varattu aikaa.


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Auringonlaskun ala

Vesa Nevalainen