Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

8.6.2018 12.23

Monikulttuurisuuden ja psykologisen arvioinnin ohjeet on päivitetty

Psykologit kohtaavat työssään entistä enemmän monikulttuurisuutta.

AS080618_pieni
Kuva: Adobe Stock

Psykologiliiton monikulttuuripsykologian ammatillinen työtyhmä sekä Psykologiliiton ja Suomen psykologisen seuran Testilautakunta ovat päivittäneet ohjeet monikulttuurisuudesta ja psykologisesta arvioinnista. Myös lapsia koskeva monikulttuurisen psykologityön ohjeistus on päivitetty.

Psykologit kohtaavat työssään monikulttuurisuutta entistä enemmän. Ohjeiden tarkoitus on tukea yhdenvertaisuutta arviointitilanteissa sekä lisätä psykologien tietoisuutta aiheesta ja siihen liittyvistä hyvistä käytännöistä.

Testilautakunta on päivittänyt myös ohjeistuksen kognitiivisten testien sanallisista luokituksista vastaamaan tällä hetkellä käytössä olevien testiversioiden käsikirjojen ohjeistusta. Lausuntotekstiin ei suositella kirjoitettavaksi numeerisia arvoja kognitiivisten testien tuloksista.

Lue päivitetyt ohjeistukset


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen