Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

17.7.2018 16.18

Pop up -psykologi vastailee kysymyksiin SuomiAreenassa

Jos psykologille voisi tulla juttelemaan helposti, ongelmat eivät kasvaisi isoiksi.

SuomiAreena2018teltta_JS
Kuva: Juha Sinisalo
– Sain puhua sentään! Se on se tärkein lääke.

– Saako ottaa kaksi karkkia?

– Mun elämäni on pelkkiä kysymysmerkkejä. Vaimokin on jo kyllästynyt.

Ihmisillä riittää juttua, kun he saavat tilaisuuden puhua psykologin kanssa matalalla kynnyksellä. Psykologiliiton teltalla SuomiAreenan Kansalaistorilla päivystää joka päivä muutama psykologi valmiina vastaamaan mihin tahansa kysymyksiin.

Psykologiliiton ammatillisista asioista vastaavan psykologin Vera Gergovin mukaan teltalla on ollut kuhinaa. 

– Huomaa, että ihmisillä on tarvetta kysellä psykologilta. Kysymykset saattavat olla aika isoja ja kipeitäkin. Moni on pysähtynyt keskustelemaan vähän pitemmäksikin aikaa. Tunnelma on kuitenkin hyvä, paljon on porukkaa liikkeellä hyvällä meiningillä ja huumorillakin.

Psykologiliitto haluaa tuoda pop up -psykologeilla näkyväksi sen, että psykologi on helposti lähestyttävä ja keskustelemaan voi tulla matalalla kynnyksellä.

– Psykologille voi tulla tavallisissa elämän asioissa, eikä vasta sitten, kun tilanne on paha. Pyrimme muuttamaan mielikuvaa, että psykologi on kaukana lähetteen takana. Myös SuomiAreenan ulkopuolella olisi tärkeää, että psykologille voisi tulla puhumaan ennaltaehkäisevästi, Gergov sanoo.

Mitä sinä olet aina halunnut kysyä psykologilta?


Kävijät kyselevät neuvoa sekä omiin että läheisten pulmiin. Yksi kärsii yksinäisyydestä, toinen matalasta mielialasta. Joku kysyy, miten tukea psykoosiin sairastunutta läheistä. Kiinnostusta herättää sekin, mitä psykologi oikein tekee.

Torikohtaamisessa psykologi voi tukea kuuntelemalla, keskustelemalla, antamalla toivoa ja ehkä myös kertomalla, miten asiassa voi edetä.

Teltalla on mahdollisuus myös jättää psykologeille kysymyksiä ja kommentteja lapuilla ja saada sitä kautta vastauksia. Tai sitten voi vain katsoa, mitä muut ovat halunneet kysyä psykologeilta.

SuomiAreena -tapahtuma jatkuu Porissa perjantaihin asti. 

Kuvassa pöydän ääressä psykologit Kristiina Seppälä ja Sirkkaliisa Heimonen.


Psykologiliitolla on Kansalaistorin teltan lisäksi keskustelutilaisuus, jossa pureudutaan psyykkiseen turvallisuuteen. ”Onko maailma turvallisempi kuin koskaan?” -keskustelu käydään keskiviikkona kello 17.30 Antinkatu 5:n lavalla.

Lue lisää keskustelutilaisuudesta

Keskustelutilaisuus Facebookissa


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen