Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

6.6.2013

Psykologien kustannus ja Hogrefe yhteen

Psykologien Kustannus Oy:n toiminta ja kehittämistyö on liitetty osaksi Hogrefe-yhtiön eurooppalaista kustannusyhtiöverkostoa. Yhtiön uusi nimi on Hogrefe Psykologien Kustannus.

Suomen Psykologiliitto on neuvotellut eurooppalaisen Hogrefe-kustannusyhtiön kanssa Psykologien kustannus oy:n toiminnan kehittämisestä, tulevaisuudesta ja omistusjärjestelyistä

Toukokuun lopulla on sovittu Psykologien kustannus Oy:n osakkeiden omistuksen ja yhtiön toiminnan käytännön työn siirtämisestä osaksi Hogrefen eurooppalaista kustannusyhtiöverkostoa.

Tehtyjen sopimusten perusteella Psykologien kustannus Oy:n koko omaisuus ja Kaisaniemenkadun kiinteistö on siirretty Suomen Psykologiliiton omistukseen. Sen jälkeen Hogrefe-yhtiö on ostanut Psykologien kustannus Oy:n osakkeet.

Psykologien Kustannus Oy:n henkilöstö säilyy ennallaan ja yhtiö vuokraa nykyiset toimitilansa Suomen Psykologiliitolta pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Yhtiö jatkaa toimintaa entisellä konseptilla ja tuottaa suomalaisten psykologien tarvitsemia tutkimusvälineitä ja täydennyskoulutusta.

Yhtiön uusi nimi on "Hogrefe Psykologien Kustannus". Vastaavat järjestelyt on aiemmin toteutettu Ruotsissa ja Tanskassa, jossa ovat jo toiminnassa "Hogrefe Psykologiförlaget" ja "Hogrefe Psykologisk Forlag".

Suomen Psykologiliiton ja Hogrefen välille on neuvoteltu yhteistyösopimus, jonka nojalla Psykologien kustannus Oy:n toimintaa kehitetään yhdessä.  Liitto toimii yhtiön neuvonantajana sen suhteen, mihin suuntaan toimintaa on syytä kehittää ja minkälaisia tutkimusvälineitä ja täydennyskoulutusta suomalaiset psykologit tarvitsevat. 

Yhteistyösopimuksen nojalla Suomen Psykologiliiton jäsenet saavat myös vapaan lukuoikeuden Hogrefen elektronisiin psykologian alan lehtiin, joita ovat mm. European Psychologist, Psychological Assessment, Individual Differences, Personnel Psychology, Social Psychology, Crisis Intervention and Suicide Prevention, Psychophysiology, Geropsychology, Media Psychology, Aviation Psychology, Experimental Psychology, Rorschachiana ja Methodology.


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen