Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

24.11.2018 17.40

Psykologiliiton liittovaltuusto hyväksyi ensi vuoden toiminnan linjat

Psykologiliiton liittovaltuusto vahvisti vuoden 2019 toimintasuunnitelman, talousarvion, viestinnän uudistamisen sekä ammattieettisen lautakunnan kokoonpanon. Liiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola antoi katsauksen liiton ajankohtaisesta tilanteesta.

Liittovaltuusto11_2018
Liittovaltuusto kokoontui lauantaina 24.11. Helsingissä. Liittovaltuusto on Suomen Psykologiliiton ylin päättävä elin, joka koostuu liiton jäsenyhdistysten valitsemista jäsenistä.

Liittovaltuusto valitsi liiton ammattieettisen lautakunnan jäsenet vaalitoimikunnan esityksen mukaan. Jäseniä ovat Katariina Ensomaa (pj), Katriina Rehnbäck (vpj), Kaisa Koivula, Anne Posa, Tiina Tammivuori, Kati Puumala, Pia Puolakka ja Aino Pitkänen.

Tulossa vaalivuosi

Annarilla Ahtola kertoi katsauksessaan, että ensi vuonna tärkeimpiin vaikuttamiskohteisiin kuuluvat vaalit ja sote- ja maakuntauudistus. Liiton hallitus vahvisti marraskuun kokouksessaan liiton eduskuntavaalitavoitteet.

Ahtola nostaa tavoitteista esiin psykologien saamisen päiväkoteihin ja sote-keskuksiin. Ahtolan mukaan on selvää, että varhaiskasvatuslaki tullaan avaamaan uudelleen. Tällöin muutokset ovat mahdollisia.

– Asia on hyvässä putkessa. Pidän realistisena tavoitteena, että saamme psykologit varhaiskasvatuslakiin, hän sanoo.

Yksi liiton kärkitavoitteista on, että tulevissa sote-keskuksissa perusterveydenhuollossa on oltava psykologeja. Ihmisillä tulee olla samanlainen mahdollisuus päästä psykologin vastaanotolle kuin lääkäriin.

Sote- ja maakuntauudistuksen eteneminen on kuitenkin epävarmaa. Ahtolan mukaan uudistus sisältää mielenterveystyön ja psykologityön kannalta monia kysymyksiä.

– Jos maakuntavaalit tulevat, niin menkää hyvät kollegat ehdolle, Ahtola kehottaa.

Valmistautumista neuvottelukierrokseen

Liittovaltuuston kokouksessa keskusteltiin muun muassa liiton viestinnän uudistamisesta. Valtuutetut toivat esiin, että sähköisiin viestintäkanaviin satsaaminen on hyvä asia, mutta myös Psykologi-lehden printtiversio on jäsenille tärkeä.

Psykologiliiton toimintasuunnitelmassa mainitaan lisäksi esimerkiksi valmistautuminen seuraavaan neuvottelukierrokseen muun muassa työtaisteluvalmiutta kehittämällä sekä lisäresurssin saaminen liiton edunvalvontaan.

– Sote- ja maakuntauudistuksen kohtalo ja seuraavan hallituksen kokoonpano antavat kontekstin myös seuraavalle neuvottelukierrokselle, Annarilla Ahtola sanoo.

Lue lisää
Toimintasuunnitelma 2019 (jäsenalueella)


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Auringonlaskun ala

Vesa Nevalainen