Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

13.6.2018 10.20

Psykologiliitto SuomiAreenassa: Onko maailma turvallisempi kuin koskaan?

Liiton keskustelutilaisuus pureutuu psyykkiseen turvallisuuteemme keskiviikkona 18.7. klo 17.30–18.30.

SuomiAreena_2018

Tunnetko sinä olosi turvalliseksi? Jos et, mistä se johtuu ja mitä sille pitäisi tehdä? Tätä pohditaan Psykologiliiton keskustelutilaisuudessa Porin SuomiAreenassa.

Antinkatu 5:n lavalle nousevat strategiapäällikkö Ari Evwaraye, jihadismitutkija Atte Kaleva, oikeuspsykologi Tom Pakkanen, kriisi- ja katastrofipsykologian asiantuntija Eija Palosaari ja mediavaikuttaja Merja Ylä-Anttila. Keskustelun juontaa MTV:n uutisankkuri Peter Nyman.

Keskustelijat tuovat esiin erilaisia näkökulmia turvallisuudesta. Ari Evwaraye työskentelee sisäministeriössä. Hän on muun muassa ollut laatimassa sisäisen turvallisuuden strategiaa, jonka avulla Suomen on tarkoitus pysyä maailman turvallisimpana maana.

– Turvallisuus on hyvin henkilökohtaista, vaikka puhumme siitä niin kuin se olisi kaikille sama. Omassa arjessani minun ei tarvitse pelätä, mutta kannan huolta lasten ja nuorten kasvuympäristöstä. Suurimmalla osalla asiat ovat hyvin, mutta niillä, joilla asiat ovat huonosti, ne ovat usein huonosti monella tavoin, Evwaraye sanoo.

Atte Kaleva kirjoitti vastikään kirjan jihadistisesta terrorismista. Hän tuli tunnetuksi oltuaan panttivankina Jemenissä 2012–2013. Kaleva on puhunut julkisuudessa jihadistisen terrorismin lisääntymisestä ja siitä, mitä asialle pitäisi tehdä.

Tom Pakkanen on tehnyt esitutkintaa poliisin kanssa sekä toiminut asiantuntijana oikeuslaitoksessa toistakymmentä vuotta.

– Vakavasta väkivallasta, uhista ja turvallisuudesta puhuttaessa haluan aina muistuttaa siitä, että maailmamme on jo pitkään kehittynyt rauhanomaisempaan suuntaan, hän sanoo.

Tukevatko faktat tunteita?

Eija Palosaari on pitkän linjan kriisipsykologi ja vaativan erityistason traumapsykoterapeutti. Hän on osallistunut useimpien suomalaisten suuronnettomuuksien psykososiaaliseen tukeen ja ollut mukana luomassa akuuttien kriisitilanteiden ammattikäytäntöä.

Yleisradion toimitusjohtajana aloittava Merja Ylä-Anttila tuo keskusteluun median näkökulmaa. Moni uutisaihe liittyy olennaisesti turvallisuuteen, ja medialla on oma roolinsa ihmisten turvallisuuden tunteen muodostumisessa.

Aihe on medianäkökulmasta tuttu myös keskustelutilaisuuden juontajalle Peter Nymanille.

– Suhtautumisemme turvallisuuteen ja turvattomuuteen on kiinnostavaa. Mikä sitä lopulta määrittelee, ja onko turvallisuutemme lisääntynyt vai olemmeko nykyään turvattomampia? Ja tukevatko konkreettiset faktat ja tilastot näitä tunteita? Nyman kysyy.

Keskustelutilaisuuden lisäksi Psykologiliitto on SuomiAreenan Kansalaistorilla omalla telttapaikalla maanantaista perjantaihin 16.–20.7. Liiton ständiltä löytyy pop up -psykologi, jonka kanssa voi tulla keskustelemaan. Kysymyksiä voi myös jättää kirjallisesti, ja vastaukset ovat nähtävillä ständillä digitaalisessa esityksessä.

Liiton edustajia osallistuu myös muiden toimijoiden järjestämiin tilaisuuksiin.

Nähdään Porissa!

Klikkaa itsesi tapahtumaan Facebookissa!

Katso SuomiAreenan ohjelma.


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen