Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

26.5.2018 15.59

Uusi valtuusto valitsi puheenjohtajat

Aino Kohtalalla, Katja Vähäkankaalla ja Sami Elorannalla oli syytä hymyyn.

liittovaltuuston pjt 2018
Kuva: Psykologiliitto
Psykologiliiton liittovaltuusto valitsi puheenjohtajakseen kaudelle 2018–2019 Katja Vähäkankaan (kuvassa keskellä) Keski-Suomen Psykologiyhdistyksestä. 1. varapuheenjohtaja on Aino Kohtala (kuvassa vasemmalla) Pohjois-Savon Psykologiyhdistyksestä ja 2. varapuheenjohtaja Sami Eloranta Pirkanmaan Psykologiyhdistyksestä.

Katja Vähäkangas työskentelee peruspalveluissa pikkulapsiperheiden psykologina Jyväskylässä. Valtuustotyö kiehtoo häntä, koska valtuusto on liiton ylin päättävä elin ja tekee tärkeitä päätöksiä.

– Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta työläisperheestä. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen tulee sieltä, ja työväenlaulut irtoavat, Vähäkangas kertoo.

Liittovaltuusto piti ensimmäisen kokouksensa tänään Helsingissä. Valtuustoon kuuluu tällä hetkellä 47 jäsentä, kun edellisellä kaudella heitä oli 45. Lisäys johtuu liiton jäsenmäärän kasvusta.

Kokouksessa luovutettiin kultainen ansiomerkki valtuuston entiselle puheenjohtajalle Päivi Rädylle erinomaisen osaavasta ja mittavasta työstä liiton hyväksi. Räty hoiti puheenjohtajan pestiä vuodesta 2014. Sitä ennen hän oli 2. varapuheenjohtaja vuodesta 2006 ja 1. varapuheenjohtaja vuodesta 2008.

Räty toteaa, että on ollut hienoa olla mukana liittovaltuustossa.

– Olen 12 vuodessa nähnyt, miten liitto on muuttunut. Se on yhä kiihtyvämmin ajassa mukana, hän sanoo.

Valtuusto myös muun muassa vahvisti tilinpäätöksen vuodelta 2017 ja asetti valtuustokaudelle vaalitoimikunnan. Liiton taloudellisen tilanteen todettiin olevan hyvä.


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen