Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

10.1.2019 13.40

Valtion ja kunnan kertaerä maksussa – tarkista tammikuun palkkalaskelma

Julkisella sektorilla sovittiin viime neuvottelukierroksella erillisestä tuloksellisuuteen perustuvasta kertaerästä. Se maksetaan kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen ja valtion yleisen virka- ja työehtosopimuksen piirissä oleville työntekijöille tammikuun 2019 palkanmaksun yhteydessä.

Kertaerä tarkoittaa, että se maksetaan vain yhden kerran. Maksaminen ei edellytä tuloksellisuuden mittaamista.

Kertaerä maksetaan, jos työntekijän/viranhaltijan palvelussuhde on ollut voimassa 3.9.–18.11.2018 ja jaksoon sisältyy vähintään yksi palkallinen päivä, kuten työpäivä, lomapäivä tai palkallinen virka- tai työvapaa. Yhtenäiseksi jaksoksi katsotaan myös tilanteet, joissa jakson keskellä on ollut enintään seitsemän kalenteripäivän katko palvelussuhteiden välillä.

Kertaerä on suuruudeltaan 9,2 % marraskuun 2018 varsinaisesta palkasta, myös siinä tapauksessa, että henkilö oli koko marraskuun palkattomalla virkavapaalla tai työlomalla. Osa-aikatyössä oleville käytetään osa-aikaprosenttina 18.11.2018 voimassa ollutta osa-aikaprosenttia. Kertaerä maksetaan, vaikka palvelussuhde ei olisi voimassa enää tammikuussa 2019.

Jos kertaerän maksamisessa on epäselvyyksiä, kannattaa olla yhteydessä työpaikan jukolaiseen luottamusmieheen.

Kirkon sektorilla eli seurakuntayhtymissä ja seurakunnissa kertaerä on 108 euroa. Se maksetaan kesäkuussa lomarahan maksamisen yhteydessä. Yksityisellä sektorilla ja yliopistoissa kertaerää ei makseta, koska kertaeräratkaisun syntyminen liittyy edellisellä sopimuskaudella sovittuun ns. lomarahaleikkaukseen. Se ei koskenut yksityistä sektoria.


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen