Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

10.2.2018 10.34

Valtiosektorille odotusten mukainen neuvottelutulos

Valtion pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia sekä valtiotyönantaja ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen uudeksi valtion virka- ja työehtosopimukseksi ajalle 1.2.2018 - 31.3.2020. Palkankorotukset ovat ns. yleisen linjan mukaiset.

Valtiosektorin ratkaisu noudattelee syksyllä solmittujen yksityisen sektorin sopimusten sekä kuntasektorin neuvottelutuloksen mukaista linjaa. Vuoden 2018 palkankorotuksiksi neuvoteltiin 1.4. yleiskorotus 1,00% ja 1.6. paikallinen virastoerä 0,6%. Vuoden 2019 korotukset ovat 1.4. yeiskorotus 1,10%, vähintään 24€ ja paikallinen virastoerä 0,75%.

Kuten kuntasektorillakin, valtiolla sovittiin "tuloksellisuuten perustuvasta kertaerästä", jonka suuruus on 9,2% kuukausipalkasta ja joka maksetaan tammikuussa ensi vuonna.

Tekstimuutoksia ratkaisussa on hyvin vähän.

Psykologiliiton jäseniä työskentelee valtiosektorilla kolmisensataa, suurin osa TE-toimistoissa.

- Valtiosektorilla olisimme toivoneet vieläkin pitempää sopimuskautta TE-toimistoissa työskentelevien ja muiden maakuntauudistuksessa maakuntiin siirtyvien jäsenten työsuhde-etujen säilyttämiseksi mahdollisimman pitkään. Kokonaisuudessaan neuvottelutulos kuitenkin on kohtuullinen. Ns. yleisen linjan mukaiset palkankorotukset eivät julkisella sektorilla ole itsestäänselvyys vaan neuvottelijoiltamme hyvä saavutus, Psykologiliiton pääsihteeri Annamari Jokinen toteaa.

Neuvottelutuloksen hyväksymisestä sopimukseksi päättää ensi viikolla JUKOn osalta JUKOn valtion neuvottelukunta, jonka jälkeen tarvitaan vielä JUKOn hallituksen vahvistus. Psykologiliitossa asiaa käsitellään valtion ja yliopistojen edunvalvontaryhmässä sekä hallituksessa. 

Muokattu 10.2. klo 11.55: 1.6. virastoerä 0,6% (ei 0,75%)


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen