Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiosta löydät liiton ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, blogi-kirjoitukset, tapahtumat ja niiden tallenteet. Medialle-osiosta löytyvät lehdistökuvat sekä Psykologiliiton asiantuntijoiden yhteystiedot toimittajien käyttöön.

Psykologi-lehden tiedot sekä liiton kannanotot ja muut julkaisut löytyvät Psykologiliitto-osiosta.


Uutiset

13.2.2018 11.31

Yliopistosektorille lakkovaroitus

Psykologeja työehtosopimusneuvotteluissa edustava JUKO sekä muut pääsopijajärjestöt JHL ja Pardia jättivät lakkovaroituksen. Kohdennettu työtaistelu toteutetaan Helsingin yliopistossa lakkona 28.2.2018, jos neuvottelutulokseen ei päästä ennen sitä.

Muissa yliopistoissa ja harjoittelukouluissa järjestetään Helsingin yliopiston henkilöstöä tukevia mielenilmauksia.

Sopimusneuvottelut jatkuvat työtaisteluvaroituksesta huolimatta. Yliopistosektori on ollut sopimuksettomassa tilassa helmikuun alusta alkaen.

JUKOn mukaan neuvottelut eivät etene, sillä yliopistotyönantajia edustava Sivistystyönantajat haluaa sanella palkat eikä halua neuvotella yliopistolaisten työelämää kehittävistä työehdoista.

– Psykologiliiton hallitus on päättänyt, että liitto osana JUKOa on mukana lakossa. Yliopistoissa työskentelevät jäsenet saavat lisätietoa sähköpostissa, liiton pääsihteeri Annamari Jokinen sanoo.

Neuvottelutilannetta voi seurata JUKOn sivuilta, Facebookissa ja Twitterissä.

Lue myös JUKOn ohjeistus työtaisteluun


Palaa otsikoihinVesa Nevalainen_Mauri Helenius_rajattu
Blogi

Miun sote

Vesa Nevalainen