Jäsenyys opiskelijana kannattaa

Psykologian opiskelijoista jo runsaat 1100 on järjestäytynyt  Psykologiliittoon. Psykologiliitolla ei siis varsinaisesti ole erillisiä opiskelijajäseniä, sillä he ovat yhtä täysvaltaisia jäseniä kuin kaikki muutkin jäsenet. Opiskelijat vaikuttavat myös Psykologiliiton päättävissä elimissä. Jäseneksi liittyessä liityt samalla myös alueelliseen psykologiyhdistykseen, jonka kautta kuulut Psykologiliittoon. Voit valita alueellisen yhdistyksen opiskelu- tai asuinpaikkasi mukaan. Alueellisen psykologiyhdistyksen kautta sinulla on myös mahdollisuus tutustua työelämässä oleviin kollegoihin. 

Opiskelijat saavat liitolta edullisesti tärkeää tietoa, tukea ja etuja, yhtä lailla kuin valmistuneetkin. Vain 15 euron vuosittaiseen opiskelijan jäsenmaksuun sisältyviä etuja ovat mm.

- mahdollisuuden liittyä jo opiskeluaikana työttömyyskassan jäseneksi
- ilmaista neuvontaa kaikissa harjoitteluun ja työelämään liittyvissä kysymyksissä
- Psykologi-lehden kahdeksan kertaa vuodessa- yksityiselämän lakineuvonnan
- facebook-verkostot
- alueellisen psykologiyhdistyksen edut
- Akavan jäsenedut.

Opiskelijasivut jäsenalueella

Jäsenalueelle on koottu opiskelijoille runsaasti hyötytietoa muun muassa seuraavista asioista
- harjoittelupalkkaus
- harjoitteluopas
- opiskelija psykologin tehtävissä
- vähimmäispalkat
- psykologien laillistaminen

Lisäksi voit osallistua jäsenalueen keskustelufoorumeilla käytävään keskusteluun.

Liittyminen jäseneksi

Pääaineopiskelijat voivat liittyä Psykologiliiton jäseniksi sähköisesti tällä lomakkeella. Lisätietoja antaa tarvittaessa jäsensihteeri Tarja Koivuniemi.

Voit myös ladata liittymislomakkeen PDF-muodossa. Täytä se, allekirjoita ja postita Psykologiliittoon (Bulevardi 30 B 3, 00120 Helsinki)

Esite opintonsa aloittaville

Psykologiliitto on julkaissut opintonsa aloittaville psykologian opiskelijoille esitteen. Esitteessä onnitellaan opiskelijaa hienosta uravalinnasta ja toivotetaan tervetulleeksi psykologien yhteisöön. Lisäksi siinä on tiedot Psykologiliiton jäseneduista ja tärkeimmistä yhteystiedoista.