Siirry sisältöön

Psykologiliiton jäsenenä saat ammatissasi välttämättömät vakuutukset. Psykologiliitto on ottanut Pohjola Vakuutuksesta kaikille jäsenilleen vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen sekä ammatinharjoittajajäsenille potilasvakuutuksen. Lisäksi liiton jäsenet saavat etuja muista Pohjola Vakuutuksen tuotteista.

Järjestövakuutus

Osallistuessasi Psykologiliiton järjestämiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin olet vakuutettu järjestövakuutuksen kautta.

Potilasvakuutus

Kaikilla terveyden- ja sairaanhoitotoimintaa harjoittavilla tulee olla lakisääteinen potilasvakuutus toiminnan yhteydessä sattuvia henkilövahinkoja varten. Potilasvakuutus kattaa vain Suomessa annetun hoidon ja tutkimuksen. Tarkasta vakuutuksen ehdot tarkemmin: www.pvk.fi

Työnantaja huolehtii vakuutuksista työ- ja virkasuhteisille psykologeille. Pää- tai sivutoiminen yrittäjä ja ammatinharjoittaja on automaattisesti vakuutettu liiton ottaman ryhmävakuutuksen kautta. Vakuutukseen voi kuulua vain täyden jäsenmaksun maksava laillistettu jäsen (paitsi jos alennetun jäsenmaksun perusteena on perhevapaa). Vakuutus ei koske esimerkiksi liittoon kaksoisjärjestäytyneitä jäseniä, joiden edunvalvonnan hoitaa pääasiassa toinen liitto.

Vakuutus koskee toiminimi-yrittäjiä sekä 1.1.2021 alkaen myös osakeyhtiöitä, jos yrittäjä työskentelee yhtiössään ainoana työntekijänä. Liiton ryhmävakuutuksena ottama potilasvakuutus ei koske yrityksiä, joissa on osakkaina useampia terveydenhuollon ammattihenkilöitä tai jos yritys työllistää muita henkilöitä. Näissä tapauksissa sinun on huolehdittava potilasvakuutuksen ottamisesta itse jonkun vakuutusyhtiön kautta.

Miten vakuutukseen liitytään?

Vakuutus on ryhmävakuutus, joka kattaa automaattisesti Psykologiliiton jäsenet. Koska kaikki jäsenemme eivät toimi yrittäjinä eivätkä näin ollen vakuutusta tarvitse, vakuutukseen on ilmoittautumismenettely. Sitä varten täytyy täyttää oheinen lomake. Sen voi täyttää ja lähettää sähköpostilla liittoon.

Vakuutukseen liittämisestä ei lähetetä jäsenelle erillistä ilmoitusta tai vahvistusta, mutta voit itse tarkistaa vakuutuksen voimassaolon omista jäsentiedoista.

Saat tarvittaessa todistuksen vakuutuksesta liiton toimistosta (p. 09-61229122). Saatat tarvita sitä muun muassa osallistuessasi hankintamenettelyyn.

Jos Sinulla on nyt voimassa oleva potilasvakuutus joko Pohjola Vakuutuksessa tai jossain muussa vakuutusyhtiössä, voit antaa samalla lomakkeella Psykologiliitolle tehtäväksi hoitaa vanhan vakuutuksesi irtisanomisen.

Vakuutuksen lopettaminen on mahdollista vain siirtämällä se toiseen vakuutusyhtiöön tai lopettamalla palvelujen myynti.

Lisätietoja potilasvakuutuksesta ja siitä, mitä se korvaa, löydät Potilasvakuutuskeskuksen sivuilta. Lisätietoja Pohjola Vakuutuksen potilasvakuutuksesta löydät täältä. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Psykologiliitolla on vakuutusyhtiö Pohjola Vakuutuksen kanssa solmittu vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Vakuutus koskee liiton palkansaajajäseniä, toiminimellä toimivia ammatinharjoittajia tai osakeyhtiöyrittäjiä, joilla ei ole palkattua henkilökuntaa sekä työttömyyskassaan kuuluvia opiskelijoita. Vakuutukseen ei tarvitse erikseen liittyä. Vahinkoasian tulee liittyä vakuutetun toimintaan psykologin ammatissa, toimessa tai virassa. Keskeistä on, että työn sisältö on psykologin työtä, mutta työ voi olla muutakin kuin kliinistä työtä. Esim. psykologin antama psykoterapia, koulutus, konsultaatio, valmennus sekä henkilöarviointi ovat tyypillisesti töitä, joita vakuutus myös koskee. Sen sijaan, jos psykologi lähtisi tekemään jotain aivan muuta työtä, vaikka puutarhurin tai metsurin tehtäviä, niin silloin liiton vakuutus ei korvaa näissä töissä aiheutuneita haittoja.

Kaksoisjärjestäytyneet (jäsenet, jotka kuuluvat ensisijaisesti johonkin muuhun akavalaiseen liittoon, josta saavat edunvalvontansa) eivät kuulu tämän vakuutuksen piiriin.

Vastuuvakuutus antaa liiton jäsenille turvan työstä johtuvan vahingonkorvausvelvollisuuden varalta. Vakuutus kattaa vain työskentelyn psykologina (ks. ensimmäinen kappale). Psykologin antama psykoterapia kuuluu tähän mukaan.
Vakuutusyhtiö selvittää, onko korvausvelvollisuutta olemassa ja jos, niin kuinka paljon. Niinikään vakuutusyhtiö hoitaa korvausasian vaatimat neuvottelut. Vakuutusyhtiö korvaa myös riita- asian aiheuttaman mahdollisen oikeudenkäynnin kulut. Vakuutuksessa on omavastuu.

Oikeusturvavakuutuksella puolestaan katetaan ne asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, joita jäsenelle on aiheutunut työhön liittyvästä riita- tai rikostapauksesta.
Oikeusturvavakuutus kattaa liiton jäsenen asianajo- ja oikeudenkäyntikulut jos hän joutuu työnsä vuoksi osalliseksi riita- tai rikosjuttuun. Vakuutuksessa on omavastuu.

Jos olet vakuutustapahtuman sattuessa ollut liiton varsinainen jäsen alle kaksi vuotta, voit saada oikeusturvavakuutuksesta korvausta vain, jos tapahtuman peruste on syntynyt jäsenyysaikana.

Saat tarvittaessa todistuksen oikeusturva- ja vastuuvakuutuksesta sähköpostilla liiton toimistosta  tai puhelimitse 09-61229122.  

Vakuutusehdot ja tietoa vakuutuksista löytyy Pohjola Vakuutuksen sivuilta.

Muut vakuutukset etuhintaan Psykologiliiton jäsenille

Tutustu Pohjola Vakuutuksen tarjoamiin jäsenetuihin ja pyydä tarjous haluamistasi vakuutuksista.

Kodin ja perheen vakuutukset kolmeksi vuodeksi etuhintaan

Psykologiliiton jäsenenä saat uudet kodin ja perheen vakuutukset etuhintaan jopa kolmeksi vuodeksi. Alennuksen piiriin kuuluviksi vakuutuksiksi luetaan kotivakuutus, oikeusturva- ja vastuuvakuutus, terveysvakuutus, toimeentulovakuutus, jatkuva matkavakuutus, arvotavaravakuutus ja pienvenevakuutus.

Alennus lasketaan seuraavasti:

  • 1. vuosi: -20 %
  • 2. vuosi: -15 %
  • 3. vuosi: -5 %

Kasko-autovakuutus vuodeksi -20 %

Kasko on vapaaehtoinen autovakuutus, jonka avulla varaudut autoosi kohdistuviin vaurioihin ja varmistat nopean avun vahingon sattuessa.

Psykologiliiton jäsenetuna saat 20 % alennuksen kaskon ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuista. Alennus koskee yksityiskäyttöisen henkilö- ja pakettiauton uutta Super- ja Kevytkaskoa, sekä matkailuauton tai matkailuperävaunun uutta Isokaskoa. Alennusvuoden jälkeen vakuutus jatkuu normaalihintaisena.

Henkivakuutukseen 45 % korotus ilman lisämaksua

Pohjola Vakuutus tarjoaa sekä psykologiliiton jäsenelle, että samassa taloudessa asuvalle puolisolle 45 % veloituksettoman korotuksen henkivakuutuksen kokonaismäärään. Vakuutuksen korvausmäärän tulee olla 10 000 euron ja 50 000 euron väliltä.

Pyydä tarjous vakuutuksista

Muista ilmoittaa tarjouspyynnössä olevasi Psykologiliiton jäsen ja jäsennumerosi, jolloin alennukset huomioidaan tarjouksessa. Edut ovat toistaiseksi voimassa.

Henkivakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy. Muut vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy.