Psykologiliiton jäsenedut

Psykologiliiton jäsenenä sinulla on oikeus moniin erilaisiin palveluihin ja jäsenetuihin. 

Psykologiliiton jäsenkortti 2017
Voit tulostaa Psykologiliiton jäsenkortin netistä (klikkaa kuvaa).


Psykologiliiton jäsenkortin voit tulostaa tästä tai klikkaamalla yllä olevaa kuvaa. Samassa osoitteessa voit päivittää jäsentietosi.


Jäsenedut koskevat pääasiassa kaikkia jäseniä. Alla kuitenkin muutama poikkeus.

Ammatinharjoittajat

Päätoimiset ammatinharjoittajat eivät lainsäädännön vuoksi voi kuulua palkansaajien työttömyyskassaan.

Kaksoisjärjestäytyneet

Kaksoisjärjestäytyneitä ovat henkilöt, jotka eivät toimi psykologin tehtävissä ja ovat ensisijaisesti toisen akavalaisen liiton jäseniä (esimerkiksi Professoriliitto tai OAJ). Heidän vakuutus- ja työttömyysturvansa on järjestetty siinä liitossa, johon henkilö ensisijaisesti kuuluu.

Opiskelijat

Opiskelijoilla on pääosin oikeus kaikkiin liiton jäsenetuihin ja -palveluihin. Poikkeus on kuitenkin potilasvakuutus. Sen liitto voi ottaa vain laillistetulle psykologille, jolla on terveydenhuollon yksityispraktiikka.

Opiskelijat voivat palkkatyössä ollessaan liittyä myös työttömyyskassaan. Lue lisää täältä.
Jäsenyyttä haetaan Psykologiliiton kautta.

Tutustu jäsenetuihin

Alleviivatuista palveluista ja eduista saat lisää tietoa näillä sivuilla.

 • Palkka-ja työsuhdeneuvonta
 • Vastuu- ja oikeusturvavakuutus
 • Lakisääteinen potilasvakuutus (pää- tai sivutoimiset ammatinharjoittajat)
 • Työttömyysturva
 • Yksityisasioihin liittyvä oikeudellinen puhelinneuvonta. Lisää tietoa neuvonnasta näiden kotisivujen jäsenalueella kohdassa Liitto neuvoo.
 • Psykologi-lehti

 • Psykologin 2 2017 etukansi nettiin

  Psykologien ammattilehti Psykologi
  ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa.
  Se sisältää myös ajankohtaiset
  työpaikka- ja koulutusilmoitukset.

  Katso lehden mediatiedot tästä.


 • Liiton nettisivuilla oleva psykologeille tärkeä tieto
 • Psykologiliiton kalenteri (eivät opiskelijat ja kaksoisjärjestäytyneet)
 • Psykologien ammatillinen tietopaketti,  muu ammattieettinen aineisto ja ammattieettinen puhelinneuvonta
 • Alennus jatkuvasti voimassa olevasta Eurooppalaisen matkavakuutuksesta ja muista perheen ja kodin Mittaturva-vakuutuksista. Alennus koskee vain uusia vakuutuksia ja on ensimmäisenä vuonna 20 %, toisena 15 % ja kolmantena 5 %. Lisätietoa  puh. 0303 0303
 • Jäsenalennus Hogrefe Psykologien Kustannus Oy:n Psykologiainstituutin koulutuksista
 • Vapaa lukuoikeus tieteellisiin aikakauslehtiin: Hogrefen 17 englanninkielistä psykologian alan tieteellistä lehteä.
 • 25 prosentin alennus Liiton ja Edita Kustannuksen Persona Grata-sarjasta. Alennuksesta tarkemmin jäsenalueella.
 • 10 prosentin alennus Mielenterveyden keskusliiton julkaisemasta Tunne & Mieli -lehdestä. Alennus koskee tilattavaa, painettua lehteä. Löydät alennuskoodin jäsenalueelta. Tilaukset ja tilaushinnat: www.tunnejamieli.fi
 • Alennukset A-lomakohteissa sekä A-lomatuki - mm. lomamökkejä, perhe- ja tsempppilomia, alennukset kotimaan Suomen Hostellijärjestön hostelleihin. Lisätietoja A-lomien verkkosivuilta.

 • Alennuksia Viking-linen, Tallink-Siljan ja www.eckeroline.fi/AKAVA risteilymatkoista. Tallink Silja myöntää 20 prosentin alennuksen Tallinkin ja Silja Linen normaalihintaisten risteily- ja reittimatkojen henkilö- ja hyttipaikoista, matkustajaliikenteen ajoneuvoista sekä laivojen kokoustilavuokrasta. 
 • BEST WESTERN PREMIER Hotel Katajanokka Helsinki tarjoaa huonehinnat Akavan sopimuksella -15 % / vuorokausi BAR hinnasta (Best Available Rate). Tarjous on voimassa vuoden loppuun. Lisätietoa tästä.
 • Hertz Autovuokraamo tarjoaa akavalaisten liittojen jäsenille Suomessa ja ulkomailla jopa 15 % alennusta edullisimmasta julkaistusta jäsenetuhinnasta (=Member Benefit -hinnasta).  Katso tarkemmat tiedot jäsenalueelta.

  Lisätietoja alennuksista: Jäsenedut.fi.

Jasenedut.fi

Psykologiliiton jäsenet saavat Akava-jäsenyyden kautta myös monia muita alennuksia. Kirjautumalla Jäsenedut.fi-palveluun saat tietoa alennuksista ja tarjouksista. Uusimmat tiedot ovat Facebookissa.

jasenedut 300

Member+

Member+ on A-lomat ry:n omistama jäsenetupalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia etuja akavalaisten ammattiliittojen jäsenille sekä heidän perheenjäsenilleen. Rekisteröitymällä palveluun käyttäjäksi ja valitsemalla Suomen Psykologiliiton valikosta varmistat kaikkien sinulle kuuluvien etujen näkymän palvelussa. Lisäksi liittymällä palvelun Facebook-ryhmään saa ajankohtaista tietoa uusista jäsenetupalveluun lisätyistä eduista.

MemberLogo2_pieniUusi jäsenetu alle kaksi vuotta sitten valmistuneelle jäsenelle

Psykologiliitto on solminut uuden jäsenetusopimuksen Danske Bankin kanssa. Etu on suunnattu alle kaksi vuotta sitten valmistuneille jäsenille.

 • Kokonaisuuteen kuuluvat seuraavat palvelut: laajat päivittäispankkipalvelut ja Mastercard Platinum -kortti, sisäänpääsy lounge-palveluihin yli 900 lentokentällä maksutta kaksi kertaa vuodessa, Danske Reaaliaika -palvelut säästämiseen ja sijoittamiseen sekä matkavakuutus tietyin ehdoin. Etu on voimassa viisi vuotta. Edun voi ottaa käyttöön tai hakea lisätietoa osoitteesta danskebank.fi/akava tai numerosta 0200 25880.
 • Danske_Bankin_edut
Muita jäsenetuja

Psykologia-lehti tarjoushintaan Psykologiliiton jäsenille!

 • Psykologiliiton jäsenet saavat lehden vuosikerran 44 euron tarjoushintaan (norm. 54 euroa). Opiskelijoille tilaushinta on 20 euroa (norm. 22 euroa). Vuosikerran voi tilata myös kesken vuoden, jolloin tilaajalle lähetetään koko vuoden lehdet.
 • psykologia-mainos-2017-02

 • Pysy ajan tasalla alasi tutkimuksesta ja opi uutta esimerkiksi lasten hyvinvoinnista, sosiaalisesta vuorovaikutuksesta, muistin toiminnasta, työstressistä, oppivista aivoista, psykoterapian toimivuudesta, näyttöön perustuvasta psykologiasta sekä monista muista psykologian eri alojen kysymyksistä. Psykologia-lehti seuraa psykologista ja sosiaalipsykologista tutkimusta kotimaassa ja ulkomailla. Lehti myös virittää keskustelua ajankohtaisista tieteellisistä kysymyksistä sekä seuraa eri työkentillä toimivien psykologien kannalta kiinnostavia yhteiskunnallisia ilmiöitä. Vuonna 1965 perustettu Psykologia-lehti ilmestyy kuutena numerona vuodessa.
 • Klikkaa tästä ja täytä tilauslomake!
 • Psykologia-lehti on myös netissä (klikkaa kantta).

Yrittäjille

Alennusta OP-kevytyrittäjäpalvelusta

 • Psykologiliiton jäsenet saavat 20 prosentin alennuksen OP Kevytyrittäjä -palvelusta. Ilmoita liiton jäsennumerosi ottaessasi palvelun käyttöön. OP Kevytyrittäjä -palvelu hoitaa  paperityöt, veroilmoitukset ja maksut puolestasi, jolloin voit itse keskittyä yritystoimintaasi. Saat Y-tunnuksen OP Kevytyrittäjä -palvelun välityksellä eli sinusta tulee ihan oikea yrittäjä, joskin toiminnan ollessa pienimuotoista yrittäjyytesi voidaan katsoa sivutoimiseksi. Lisätietoja OP:n sivuilta

VirtuaaliLakimies yrittäjille

 • VirtuaaliLakimies tarjoaa yrittäjille lakitietoa liiketoiminnan hoitamisen tueksi. Palvelu on liiton jäsenille maksuton. Palvelu on Fondian sivuilla. Vaadittavan kampanjakoodin saat Psykologiliiton jäsenalueelta Jäsenedut-sivun alareunasta.
 • VirtuaaliLakimies on lakipalveluyritys Fondian juristien laatima sähköinen lakitietopankki, joka sisältää yli 1700 suomen- ja englanninkielistä yrittäjille tärkeitä juridisia kysymyksiä käsittelevää artikkelia, yli 150 asiakirjamallia laatimisohjeineen sekä tarkistuslistoja. Palvelun kattamia juridiikan alueita ovat muun muassa henkilöstö ja esimiestyö, liiketoimintasopimukset, tietosuoja, kuluttajansuoja ja tuotevastuu, yhtiöoikeus sekä julkiset hankinnat ja kilpailuoikeus.

Suomen Yrittäjien palvelupaketti edullisesti

 •  AKY – Akavalaiset yrittäjät on korkeakoulutettujen yrittäjäjärjestö, joka toimii Psykologiliiton ja muiden jäsenliittojen yhteistyöelimenä. AKY täydentää liittojen yrittäjille suunnattuja palveluita ja on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö. Psykologiliiton yrittäjäjäsen voi hankkia Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin hintaan 90 euroa/vuosi (2019 lähtien 93 euroa/vuosi). Palvelupaketti avaa pääsyn SY:n jäsenetuihin, mutta ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä.

Palvelupaketin sisältö ja tilaaminen (SY)
Seminaarit ja koulutukset jäsenhintaan (SY)
Lisätietoa AKYsta ja eduista