Siirry sisältöön

Haun avulla voit löytää tarvitsemasi asiantuntijan: psykologin, neuropsykologin tai psykoterapeutin.  Kaikki tähän palveluun listatut asiantuntijat ovat Valviran laillistamia psykologeja. Huomaathan, että Psykologiliitto ei vastaa tietojen ajantasaisuudesta eikä ylläpidä tietoa vapaista ajoista.

Psykologi on terveydenhuollon ammattihenkilö, jonka asiantuntijuutta ovat kehitys, tunne-elämä, käyttäytyminen, muisti, oppiminen, ihmissuhteet ja kriisit. Moni psykologi pitää yksityisvastaanottoa pää- tai sivutoimisesti.

Neuropsykologi tekee neuropsykologisiin ongelmiin tai aivoperäisiin häiriöihin liittyvää tutkimusta ja kuntoutusta.

Psykoterapeutti tarjoaa psykoterapiaa aikuisille, lapsille, nuorille, pareille ja perheille. Kela-korvattavuuteen tarvitset psykiatrin arvion ja lausunnon.

PSYKOLOGI: HALUATKO PALVELUUN MUKAAN? Ole yhteydessä: jasenpalvelu@psyli.fi.

Psykoterapia

Psykoterapiasta on apua monenlaisiin pulmiin kuten esim. masennukseen, ahdistukseen, uupumiseen, itsetunnon ongelmiin, pelkoihin tai vaikeuksiin ihmissuhteissa. Psykoterapia on psykoterapeutin kanssa tapahtuvaa keskustelua ja vuorovaikutusta. Psykoterapiaan hakeudutaan usein erinäisten elämänkriisien, vaikeiden elämänkokemusten, jaksamisen tai mielenterveydellisten ongelmien vuoksi.

Psykoterapia voi olla kestoltaan lyhyttä tai pitkää ja psykoterapiassa voidaan käydä tiiviisti useamman kerran viikossa tai kertaviikkoisesti. Olennaista on hyvän yhteistyön syntyminen psykoterapeutin kanssa sekä asiakkaan oma halukkuus ja motivaatio työstää ongelmiaan ja oireitaan sekä niihin liittyviä psykologisia tekijöitä.

Kaikki luettelossa olevat psykoterapeutit ovat Valviran rekisteröimiä psykoterapeutteja ja peruskoulutukseltaan Valviran laillistamia psykologeja. Psykologin koulutuksen lisäksi heillä on psykoterapeuttikoulutus, jonka hankkiminen kestää työn ohella 3–6 vuotta.

Luettelossa olevien psykoterapeuttien antama hoito voidaan korvata Kelan kuntoutuspsykoterapiana. Varmista kuitenkin hoidon Kela-korvattavuus aina suoraan psykoterapeutilta. Kelan tukemaan kuntoutuspsykoterapiaan tarvitaan psykiatrin arvio ja B-lausunto. Psykiatria voit etsiä Psykiatriyhdistyksen sivuilta. Kuntoutupsykoterapiaan hakeutumisesta löydät tietoa myös Kelan sivuilta.