Siirry sisältöön

Uutishuone

Vanha auttaa tarttumaan uuteen

20.1.2025

Uusi vuosi tarkoittaa Jyväskylän psykologian opiskelijoille uuden ainejärjestönhallituksen valtaan astumista. Hieman nurinkurisesti olen uutena puheenjohtajana alkanut arvostaa kaikkea …

Psykologi vai ihminen – kenties molempia?

9.1.2025

Psykologi Sisko Tuukkasen esikoisromaani on kuvitteellinen kertomus psykologina olemisen rajapinnoista, oman elämän tapahtumista ja näiden tiiviistä, tikkuisesta punoksesta. …

Psykologeilla on rooli terapiatakuun täyttämisessä

9.1.2025

Urani alkutaipaleella 1900-luvun loppupuolella ihmiset, joiden mielenterveys horjui, joutuivat hoitoon.  Hoitoon joutuminen oli häpeällistä ja salattavaa. Mielenterveyden haasteita leimasi …

Miksi tunnesäätelyn vaikeudet olisi tärkeä huomioida osana adhd:n oirekuvaa ja hoitoa? 

9.1.2025

Aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön (ADHD) diagnoosit ovat yleistyneet dramaattisesti kaikenikäisillä sekä Suomessa että kansainvälisesti (1,2). Suurella osalla ADHD-tutkimuksiin …

Miten siirtymä hyvinvointialueille vaikutti psykologien työolosuhteisiin ja työkykyyn?

17.12.2024

Työterveyslaitoksen tuoreessa tutkimuksessa tarkasteltiin, miten sosiaali- ja terveyspalveluissa työskentelevän henkilöstön koettu työkyky ja työolosuhteet muuttuivat hyvinvointialueiden perustamisen yhteydessä …

Terapeuttista valtaa – psykologin työ on yhteiskunnallisesti vaikuttavaa

9.1.2025

Jokaisen psykologin ei tarvitse olla poliitikko, mutta jokainen psykologi voi muuttaa yhteiskuntaa. Uskon oikeastaan, että psykologin työ on …

Muutoksia persoonallisuustesteissä

12.12.2024

Edellisen kerran Suomessa otettiin selvää psykologisten testien käytöstä Taina Kuuskorven vuonna 2012 ilmestynyttä väitöskirjaa varten. Kuuskorven aineisto kerättiin …

Turpa- ja tassukuntoutusta neuropsykologin luona

17.1.2025

Tutkimusta ja kokemusta sen hyödyistä alkaa olla jo melko paljon, mutta silti eläinavusteisten työmenetelmien hyödyntäminen on Suomessa lapsen …