Siirry sisältöön

Onnittelut hienosta alavalinnasta ja tervetuloa kaikkien psykologien omaan yhteisöön! Psykologiliitolla ei ole erillisiä opiskelijajäseniä, vaan opiskelijat ovat samanlaisia jäseniä kuin muutkin. Psykologian opiskelijoista valtaosa kuuluu Psykologiliittoon, eli noin 1700 opiskelijaa. Kokonaisuudessaan opiskelijat muodostavat noin viidesosan kaikista liiton jäsenistä. Opiskelijat ovat siis merkittävä osa liittoa.

Mitä Psykologiliitto tarjoaa opiskelijalle?

Entinen opiskelijasihteeri Julia Sangervo kertoo.

Katso kaikki videot kirjautumalla jäsenpuolelle!

Liittyminen jäseneksi

Opiskelijat voivat liittyä Psykologiliiton jäseniksi sähköisesti tällä lomakkeella (också på svenska). Jäseneksi liittyäkseen tulee opiskella pääaineenaan psykologiaa suomalaisessa yliopistossa.

Jäseneksi liitytään alueelliseen psykologiyhdistykseen, jonka kautta kuulutaan Psykologiliittoon. Alueellisen yhdistyksen voi valita opiskelu- tai asuinpaikan mukaan. Opiskelijat ovat tervetulleita mukaan myös paikallisyhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin ja tutustumaan sen kautta työelämässä oleviin kollegoihin.

Mikäli sinulla on jäsenyydestä jotain kysyttävää, ota yhteyttä Psykologiliiton opiskelijaneuvontaan ! Mikäli sinulla on käytännön ongelmia jäseneksi liittymisessä, ota yhteyttä jäsenpalveluihin.

Opiskelijoiden jäsenedut

Psykologiliiton jäsenenä olet osa koko Suomen psykologiyhteisöä, tuet psykologien yhteiskunnallista vaikuttamistyötä sekä pääset osaksi liiton kattavia jäsenetuja. Koska opiskelijat ovat liiton täysivaltaisia jäseniä, heille kuuluvat kaikki samat edut kuin muillekin jäsenille (poikkeuksena kalenterietu, joka koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat työttömyyskassaan). Opiskelijoiden jäsenyys maksaa vain 15e/vuosi. Jäsenetuihin kuuluu:

  • Henkilökohtainen, ilmainen neuvonta kaikissa harjoitteluun ja työelämään liittyvissä kysymyksissä
  • Yksityiselämän lakineuvonta
  • 4 kertaa vuodessa kotiin tuleva Psykologi-lehti, jossa opiskelijat ovat aina mukana
  • Verkossa jatkuvasti päivittyvä Psykologi-digilehti
  • Maksuttomat tai opiskelijahintaiset tapahtumat
  • Facebook-verkostot
  • Mahdollisuus liittyä jo opiskeluaikana työttömyyskassan jäseneksi
  • Mahdollisuus hakea avustuksia psykologian opiskelijoiden tapahtumiin ja toimintaan
  • Alueellisen psykologiyhdistyksen edut
  • Akavan jäsenedut

Opiskelijoiden oma neuvontasähköposti on opiskelijaneuvonta@psyli.fi.

SPOL ja opiskelijaedustus Psykologiliitossa

Opiskelijat ovat liiton tärkeä jäsenryhmä, jonka vuoksi opiskelijoilla on kattava edustus liitossa. Liitto tekee yhteistyötä Suomen Psykologian Opiskelijain Liiton (SPOL) kanssa ja tukee SPOL:in toimintaa.

Lisäksi liitto palkkaa toimistoon aina yhden psykologian opiskelijan osa-aikaiseksi työntekijäksi. Opiskelijapromoottori on liiton opiskelija-asiamies, jonka tehtävä on edustaa opiskelijoita liitossa ja liittoa opiskelijoille, eli ylläpitää viestintää liiton ja opiskelijoiden välillä. Opiskelijapromoottori myös tarjoaa opiskelijoille omaa opiskelijaneuvontaa (opiskelijaneuvonta@psyli.fi). Lisäksi opiskelijapromoottori käy esittäytymässä kaikille uusille psykologian opiskelijoille paikallisissa fuksi-infoissa ja järjestää opiskelijoille tapahtumia, kuten opiskelijayhteistyön seminaarin. Opiskelijapromoottoriin voi olla yhteydessä psykologian opiskelijoihin liittyvissä asioissa. Tällä hetkellä opiskelijapromoottorina toimii Ilmari Moisio (ilmari.moisio@psyli.fi).

Kahdesti vuodessa kokoontuvassa psykologiliiton ylimmässä päättävässä elimessä, eli liittovaltuustossa, on SPOL:in kautta aina vähintään yksi opiskelija. Näin varmistetaan, että opiskelijat ovat aina mukana liiton päätöksenteossa. Opiskelijat voivat toimia liittovaltuutettuina myös paikallisyhdistyksien kautta, joten käytännössä opiskelijoita on liittovaltuustossa enemmänkin. Kaudella 2024-2025 SPOL:in edustaja on Anniina Hietaharju. Hänen varaedustajanaan toimii Maria Lampilahti. Liittovaltuuston kokouksista uutisoidaan aina koko jäsenistölle.

Liittovaltuusto valitsee kerran kuukaudessa kokoontuvan Psykologiliiton hallituksen toteuttamaan liittovaltuuston päättämää toimintastrategiaa. Myös hallituksessa on SPOL:in kautta aina vähintään yksi opiskelija. Kaudella 2024-2025 SPOL:in edustaja on Maija Mourujärvi ja hänen varaedustajanaan Sara Lindqvist. Hallituksen kokousten sisällöistä tehdään tiedotteet jäsenalueelle.

Lisäksi psykologian opiskelijoilla on liiton kautta edustus Akavan opiskelijavaltuuskunnassa (AOVA). AOVA toimii Akavan hallituksen alla, toimii opiskelijoiden edunvalvonnan asiantuntijana Akavassa ja päättää Akavan opiskelijatoiminnasta. Kaudella 2023-2024 psykologian opiskelijoita on edustamassa Stella Puurunen ja hänen varaedustajanaan Ilmari Moisio.

Opiskelijasivut jäsenalueella

Jäsenalue on tarkoitettu vain Psykologiliiton jäsenille ja sinne on koottu runsaasti hyötytietoa. Jäsenalueelta löytyy opiskelijoille tarkoitettua tietoa työelämästä ja harjoittelusta sekä palkkauksesta erilaisiin psykologian opiskelijoiden tekemiin työtehtäviin. Jäsenalueen opiskelijasivuille pääset täältä.

Näin kirjaudut psyli.fi-verkkosivujen jäsenalueelle:

• Klikkaa www.psyli.fi-sivun ylälaidassa linkkiä ”Kirjaudu jäsenalueelle”.
• Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoite, jonka olet ilmoittanut liittoon TAI jäsennumerosi (ilman kirjaintunnusta, esim. 10321).
• Salasanasi voit asettaa itse klikkaamalla linkkiä ”Unohdin salasanani” ja seuraamalla ohjeita.

Huom! Salasanan palautuslinkki menee usein roskapostikansioon!
• Valmis! Nyt voit kirjautua sisään.