Etsitkö psykologia?

Noin  kymmenesosa psykologeista pitää yksityisvastaanottoa päätoimisesti. Lisäksi monella psykologilla on palkkatyön ohella sivutoiminen yksityisvastaanotto. Tavallisimmin psykologit toimivat yksityisinä psykoterapeutteina tai neuropsykologeina.

Psykoterapeutit
antavat psykoterapiaa eri kohderyhmille kuten aikuisille, lapsille, nuorille ja pareille. Psykoterapiasta on apua jos kärsit masennuksesta, ahdistuksesta, peloista tai vaikeuksista ihmissuhteissa.

Neuropsykologit
puolestaan tekevät neuropsykologisiin ongelmiin tai aivoperäisiin häiriöihin liittyvää tutkimusta ja kuntoutusta.

Psykoterapia - Psykoterapeuttiluettelo

Psykologiliiton julkaisemasta psykoterapeuttiluettelosta voit hakea terapeuttia internetissä oman asuinalueesi suunnalta. Pääset psykoterapeuttihakuun klikkaamalla tästä

Neuropsykologia - Neuropsykologiluettelo

Neuropsykologien internet-pohjainen hakupalvelu avattiin tammikuussa 2013. Se toimii samalla tavalla kuin psykoterapeuttiluettelo. Kaikki luettelossa olevat neuropsykologit ovat Suomen Psykologiliiton jäseniä ja Valviran laillistamia psykologeja, joilla on neuropsykologian erikoistumiskoulutus. Klikkaa tästä.

Psykologien asiantuntijaverkko

Laillistetuilla psykologeilla on internetissä asiantuntijaverkosto. Sen avulla voit löytää tarvitsemasi psykologi-asiantuntijan, esimerkiksi työ- ja organisaatiopsykologin tai koulupsykologin. Pääset osaamisverkostoon tästä

Etsitkö psykiatria?

Kelan tukemaan psykoterapiaan tarvitaan psykiatrin lähete. Psykiatria voit etsiä Psykiatriyhdistyksen sivuilta.