Siirry sisältöön

Som psykolog eller huvudämnesstuderande i psykologi kan du bli medlem i Psykologförbundet. Om du är utexaminerad psykolog och vill bli medlem i Psykologförbundet, kan du göra det elektroniskt här.

Som huvudämnesstuderanden kan du bli medlem i Psykologförbundet genom att fylla i en elektronisk blankett här. Medlemsansökan godkänns i det följande direktionsmötet. 

Medlemsavgift

Psykologförbundets medlemmar är medlemmar i Arbetslöshetskassan för undervisning och vetenskap med undantag för yrkesutövarna och de vilka är dubbelorganiserade.

Ifall arbetsgivaren innehåller Din medlemsavgift direkt av lönen, gör ett nytt innehållningsavtal alltid då Du byter arbetsplats, så att inte Ditt medlemsförhållande avbryts.

Även studerande kan på vissa villkor ansluta sig som medlemmar till kassan. Kassan betalar till sina arbetslösa medlemmar en till förtjänsten relaterad arbetslöshetsdagpeng, vars nivå i genomsnitt varit 50 procent av psykologens förtjänst.

Ifall Dina personuppgifter (namn, adress, arbetsplats, telefonnummer) ändras

Du kan ändra dina personuppgifter och byta regionkontor genom ”Jäsenen asiointipalvelu” i medlemssidor. Du kan även kontakta jasenpalvelu@psyli.fi.