Siirry sisältöön

Ahtola valmis hakemaan jatkokautta

Suomen Psykologiliiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola pyrkii jatkokaudelle liiton johdossa. Ahtola on ilmoittanut, että hän on käytettävissä tehtävään myös seuraavalla puheenjohtajakaudella.

– Neljä vuotta puheenjohtajana on ollut työntäyteistä mutta ehdottoman antoisaa aikaa! Olemme saaneet yhdessä aikaan paljon hyvää ja tärkeää, ja haluan jatkaa yhteistä työtä psykologian ja psykologien asioiden eteen, puheenjohtaja Annarilla Ahtola toteaa.

Seuraavalla puheenjohtajakaudella Ahtola painottaisi etenkin vaikuttamistyötä maan uuden hallituksen ja eduskunnan kanssa.

– Perusterveydenhuollon mielenterveyspalvelut on tärkeää saada kuntoon. Lisäksi oikeus psykologipalveluihin on ulotettava koskemaan myös varhaiskasvatusta, Ahtola linjaa.

Hän aloitti Psykologiliiton puheenjohtajana vuonna 2016. Sitä ennen hän työskenteli liitossa ammattiasioiden erikoispsykologina ja Turun yliopistossa yliopistonlehtorina. Koulutukseltaan hän on psykologian tohtori ja erikoispsykologi.

Ahtola ilmoitti jatkohalukkuudestaan, kun Helsingin psykologiyhdistys (Hepsy) pyysi häntä jatkamaan tehtävässä. Hepsy tukee myös varapuheenjohtaja Jari Lipsasen jatkokautta, ja Lipsanen on valmis jatkamaan tehtävässä.

Psykologiliiton liittovaltuusto valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kaudelle 2020–2021 syyskokouksessaan 23.–24.11. Ehdokkaaksi voi asettua 1.9. mennessä.