Siirry sisältöön

Aino Kohtala Psykologiliiton liittovaltuuston johtoon

Pohjois-Savon psykologiyhdistystä edustava Aino Kohtala on valittu yksimielisesti Psykologiliiton liittovaltuuston puheenjohtajaksi kaudelle 2020–2021.

Liittovaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on valittu Sami Eloranta Pirkanmaan psykologiyhdistyksestä ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Dmitry Poletaev Helsingin psykologiyhdistyksestä. Psykologiliiton liittovaltuusto valitsi puheenjohtajistonsa pääsiäisen alla poikkeuksellisesti etäyhteyksin koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Kaikki puheenjohtajistovalinnat tehtiin kaudelle 2020–2021, ja ne olivat yksimielisiä. Uusi puheenjohtajisto aloittaa työnsä 16.5. liittovaltuuston kevätkokouksessa. Myös se järjestetään poikkeuksellisesti etäyhteyksin.

Aino Kohtala aloitti liittovaltuuston jäsenenä vuonna 2014 ja toimi 2. varapuheenjohtajana vuodet 2016– 2017 ja 1. varapuheenjohtajana 2018–2019. Vuoden 2019 valtuuston kokouksissa Kohtala toimi puheenjohtajana, koska silloinen liittovaltuuston puheenjohtaja Katja Vähäkangas järjestökoordinaattoriksi liiton toimistoon.

Kaksi kertaa vuodessa kokoontuva liittovaltuusto on Psykologiliiton korkein päättävä elin.

Lue Aino Kohtalan ajatuksia tuoreesta haastattelustamme (LINKKI).