Siirry sisältöön

Annarilla Ahtola jatkaa Psykologiliiton johdossa

Psykologiliiton puheenjohtajaksi kaudelle 2020–2021 valittiin yksimielisesti uudelleen Annarilla Ahtola ja varapuheenjohtajaksi Jari Lipsanen.

Psykologiliiton liittovaltuuston varsinainen syyskokous järjestettiin Helsingissä 23.11.2019. Puheenjohtajaksi kaudelle 2020–2021 valittiin uudelleen Annarilla Ahtola (Tupsy). Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen Jari Lipsanen (Hepsy).

Puheenjohtaja Annarilla Ahtola ja varapuheenjohtaja Jari Lipsanen

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi (henkilökohtaiset varajäsenet suluissa) valittiin Satu Barman, Päpsy (Crister Eriksson Åland), Riitta Laurila, Vapsy (Tarja Rytkönen, Kainuu), Marjo Pennonen, Pipsy (Anu Määttä, Oulun seutu), Kari Karjalainen, Kepsy (Noora-Maria Ahl, Pohjois-Savo), Sanna Selinheimo, Hepsy (Sakari Lång, Hepsy), Ewa Stevens, Upsy (Emmi Tuomi, Upsy), Erja Kivineva, Vapsy (Maria Heikkilä, Vapsy), Suvi Laru, Hepsy (Anu Willig, Lapsy) ja Laura-Kaisa Karjalainen, SPOL (Pauli Ordén, SPOL).

Uusi hallitus 2020–2021 varajäsenineen. Kuvasta puuttuu henkilöitä.

Liittovaltuusto hyväksyi hallituksen esityksen mukaisena vuoden 2020 toimintasuunnitelman, matkustus- ja palkkiosäännön, sekä vuoden 2020 talousarvion. Lisäksi valtuusto vahvisti sääntömuutoksen. Jäsenmaksu pysyy ennallaan.

Puheenjohtaja kertoi ajankohtaiskatsauksessaan meneillään olevista toimista yleisesti mielenterveyden ja psykologian alalla. Hallitus on aloittanut sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun ja terveyskeskusten kehittämistyön. Terapiatakuu-kansalaisaloitteen lähetekeskustelu käytiin eduskunnassa torstaina 21.11.2019. Psykologiliiton näkökulmasta keskeisimpiä tavoitteita ovat terveysasemien mielenterveystyön kehittäminen ja psykologivastaanotto, opiskeluhuollon psykologien ja kuraattorien sitova mitoitus ja sen mukainen resursointi sekä toiminnan säilyminen osana sivistystointa tai oppilaitosta. Tärkeitä ovat myös varhaiskasvatuksen psykologityö, TE-toimistojen psykologipalvelut, lastensuojelun psykologit sekä kehittämistyössä mukana oleminen.

Työmarkkinoilla on alkanut neuvottelukierros, ja sopimuskausi päättyy julkisella sektorilla 31.3.2020. Keskeisiä neuvotteluteemoja Psykologiliitolle ovat mm. kunnan työaikakysymykset. Työtaisteluvalmiutta kohotetaan talven aikana. Työllisyystilanne sinänsä on psykologeilla edelleen hyvä.

Vaikuttamistyötä tehdään aktiivisesti. Liiton viestinnässä jatkuvat monenlaiset uudistukset. Vuoden 2020 aikana avataan uudet verkkosivut, ja myös muu materiaali saa uuden ilmeen. Psykologi-lehteä kehitetään niin paperiversiona kuin digitaalisenakin palvelemaan jäsenistöä ja edunvalvontaa entistäkin paremmin.

Liittovaltuustossa käsiteltiin Psykologiliiton uutta strategiaa, joka on tarkoitus hyväksyä kevätkokouksessa toukokuussa. Valtuusto myös keskusteli myös siitä, miten Psykologiliitto tarvittaessa voi tarjota osaamistaan ilmastonmuutokseen liittyviin yhteiskunnallisiin keskusteluihin ja toimiin ja ottaa omassa toiminnassaan huomioon ilmastonmuutoksen torjunnan.