Siirry sisältöön

Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmä aloitti työnsä

Psykologiliitto on mukana Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmässä, joka aloitti hallituskauden työskentelynsä torstaina 21.9.2023. Kokouksessa käsiteltiin tulevan kauden toiminnan suunnittelun lisäksi erityisesti hallitusohjelmaa nuorten mielenterveyden näkökulmasta.

Keskustelun alustajana toimi Psykologiliiton ammatti- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Vera Gergov, jonka nosti puheenvuorossaan esiin hallitusohjelmakirjauksia koskien erityisesti oppilashuollon palveluita, lasten ja nuorten Terapiatakuuta sekä porrasteista hoitomallia, ja neuropsykiatrisista häiriöistä kärsivien nuorten kuntoutusta. Lisäksi alustuksia kuultiin myös Allianssin ja Suomen nuorisopsykiatrisen yhdistyksen edustajilta. 

Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmän tarkoituksena on vahvistaa nuorten mielenterveyden edistämiseen sekä palveluiden parantamiseen kohdentuvaa politiikkaa. Tukiryhmä toimii eduskuntapuolueiden kesken poikkipuolueellisesti ja sen taustayhteisönä toimivat Suomen nuorisopsykiatrinen yhdistys, Suomen Psykologiliitto sekä Allianssi. Ryhmän puheenjohtajana tällä hallituskaudella toimii kansanedustaja Ville Merinen ja varapuheenjohtajana Mikko Ollikainen.