Siirry sisältöön

Etäkokoukset yhdistyksissä mahdollisia myös syyskuun jälkeen

Koronapandemian vuoksi keväällä säädettiin väliaikainen laki, jonka perusteella oli mahdollista järjestää yhdistysten kokoukset etäyhteyksin, vaikka siitä ei olisi säännöissä mainintaa. Lain voimassaolo olisi päättynyt 30.9., mutta eduskunta on nyt vahvistanut laille jatkoa ensi kesään saakka.  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_117+2020.aspx

Lain voimassaolon jatkuminen antaa mahdollisuuden pitää myös Psykologiliiton jäsenyhdistysten syyskokoukset ja liittovaltuuston syyskokouksen etäyhteyksin. Sama koskee seuraavia sääntömääräisiä kevätkokouksia.

Tällä hetkellä ei ole voimassa viranomaisten määräämiä kokoontumis- tai matkustusrajoituksia, jotka estäisivät yhdistysten kokousten pitämisen lähikokouksina, kunhan turvaväleistä ja hygieniasta huolehditaan. Useilla alueilla viime aikoina kasvaneet tartuntamäärät aiheuttavat kuitenkin huolta, ja tilanne voi muuttua huonommaksikin. Väliaikainen laki antaa mahdollisuuden toimia joustavasti kunkin yhdistyksen harkinnan ja kokousajankohdan pandemiatilanteen mukaan.

Moni yhdistys ja liitto siirsi viime kevään kokouksensa alkusyksyyn. Väliaikainen laki on muuttunut siltä osin, että kokousten siirtäminen säännöissä mainituista määräajoista ei kuitenkaan enää lokakuusta alkaen ole mahdollista.