Siirry sisältöön

Jari Lipsanen Vakavan 2. varapuheenjohtajaksi

Suomen Psykologiliiton puheenjohtaja Jari Lipsanen on valittu Vakavan 2. varapuheenjohtajaksi vuodeksi 2024.

Valinta tehtiin Vakavan liittokokouksessa maanantaina 20. marraskuuta. Puheenjohtajana jatkaa Mikko Salo Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimusta ja 1. varapuheenjohtajana Tarja Niemelä Professoriliitosta.

Vakava on pienten ja keskisuurten akavalaisten liittojen yhteistyöelin, joka toimii informaatio- ja vaikuttamiskanavana. Psykologiliiton jäseniä edustavat suuressa osassa virka- ja työehtosopimusneuvotteluita neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN. Psykologiliitto kuuluu JUKOon ja YTN:ään Vakavan jäsenyyden kautta.

– Vakavan varapuheenjohtajuus antaa hyvät lähtökohdat vaikuttaa tulevalla neuvottelukierroksen valmistelussa niin psykologien kuin muidenkin korkeasti koulutettujen pienten ammattiryhmien työelämään ja sen kehittämiseen. Tuleva kausi on myös merkittävä koko työmarkkinalainsäädännön ollessa risteyskohdassa ja tässä työssä on tärkeää olla mukana. Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta, Lipsanen iloitsee valinnastaan.