Siirry sisältöön

JUKO muistuttaa sote-uudistuksen valmistelijoita palkkaharmonisoinnista

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO muistuttaa sotesta päättäviä poliitikkoja merkittävästä rahoitusriskistä, mikäli palkkojen yhdenmukaistamiseen ei suhtauduta uudistuksen valmistelussa riittävän vakavasti.

– On harhaanjohtavaa politiikkaa, jos sotessa vaietaan hyvinvointialueille kunnista siirtyvän henkilöstön palkkojen yhdenmukaistamisen kustannuksista, akavalaisia julkisen sektorin asiantuntijoita ja esimiehiä edustavan JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ) painottaa.

JUKO vaatii eduskuntaa varaamaan palkkaharmonisointiin riittävän rahoituksen. Uuden työnantajan on yhdenmukaistettava samaa työtä tekevien palkat 2–3 vuoden kuluessa liikkeenluovutuksesta. Tämä nostaa soten kustannuksia, sillä palkat korjataan kunkin palkkaryhmän korkeimpien palkkojen mukaisiksi.

– Jos palkkaerojen poistamiseen ei varata rahaa, hyvinvointialueet eivät selviä vastuistaan työnantajina. Pitkittyessään maksuvelvoitteiden rikkomisesta ja sitä seuraavasta korjausliikkeestä uhkaa tulla korkoineen iso lasku, eikä se ole kenenkään etu, JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren ja Luukkainen varoittavat.

Pula sote-ammattilaisista

Julkisella sektorilla on pula muun muassa sosiaalityöntekijöistä, sairaanhoitajista ja psykologeista sekä muista sote-alan ammattilaisista. Tulevien eläköitymisten ja julkisen sosiaali- ja terveysalan heikon vetovoiman vuoksi vaje uhkaa kasvaa lähivuosina.

– Sote-ammattilaisista on jo nyt jäätävä pula. Jos palkkaharmonisoinnin lisälaskua ei hoideta ajoissa, jalkoihin jää myös kestävä sote-työehtojen kehittäminen ja paheneva henkilöstöpula rampauttaa hyvinvointialueiden toimintoja, Luukkainen alleviivaa.

Lue lisää JUKOn sivuilta