Siirry sisältöön

työehtosopimus, kiky, kirkko, virkaehtosopimus

Kiky-tunnit poistuvat kirkon sektoriltakin vuoden vaihteessa

Kilpailukykysopimuksessa neljä vuotta sitten sovittu työajan pidentäminen poistuu ensi vuodenvaihteessa myös kirkon sektorilta eli seurakunnissa ja seurakuntayhtymissä työskenteleviltä. Psykologeja toimii kirkon sektorilla perheneuvojan tehtävissä. 

Työaika lyhenee puolella tunnilla viikossa vuoden 2021 alusta kesäkuussa solmitun kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti. Yleistyöajassa uusi työaika on 38 tuntia 15 minuuttia ja toimistotyöajassa 36 tuntia 15 minuuttia.

Osa-aikaisilla työaika lyhenee samassa suhteessa kuin osatyöaika on suhteessa täyteen työaikaan. Kun kokoaikaisella lyhennyksen määrä on 30 minuuttia (0,5 tuntia) viikossa, esimerkiksi 20 tuntia viikossa työskentelevän osa-aikaisen työntekijän uusi työaika on 19 tuntia 45 minuuttia.

Kirkon työnantajaosapuoli, kirkon työmarkkinalaitos on ilmoittanut, että täysinä tunteina määriteltyä osa-aikatyötä tekevä voi kiky-tuntien poiston jälkeen jatkaa entisellä tuntimäärällä. Tällöin oin kuitenkin otettava huomioon, että työntekijän palkka lasketaan suhteessa uuteen kokonaistyöaikaan eli palkan määrä kasvaa.