Siirry sisältöön

Kun pahoinvointi on pinnalla, uppoaako hyvinvointi? – SuomiAreenalla päärooliin nostetaan mielenterveyden tukeminen ja hyvinvointi

Mielenterveyskriisiä ei päästä purkamaan keskittymällä pelkästään pahoinvointiin. Psykologiliitto järjestää SuomiAreenalla keskustelun, jossa kerrankin keskitytään siihen, mitä voimme tehdä edistääksemme mielenterveyttä ja hyvinvointia. Keskustelu järjestetään Porissa kauppakeskus Puuvillassa tiistaina 27.6.2023 klo 12–12.45. Keskustelun voi katsoa suorana lähetyksenä tai tallenteena MTV Katsomo -palvelusta.

Onko mahdollista puhua mielenterveydestä niin, että tosiaan tarkoitetaan terveyttä ja mielen hyvinvointia? Onko uskottavaa puhua mielenterveydestä, jos ei lyö pöytään surullisia tilastoja siitä, millä kaikilla tavoilla suomalaiset voivat huonosti? 

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseen ei ole yhtä suurta ratkaisua, vaan ennemminkin monta pientä. Yhteiskunnan on mahdollista tehdä valintoja, jotka tukevat mielenterveyttä. Nyt etsitään kouriintuntuvia tekoja mielenterveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Mukana keskustelemassa ovat

Suomen Psykologiliiton ammatti- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Vera Gergov

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön johtaja Petra Kouvonen

Parisuhdekeskus Kataja ry:n toiminnanjohtaja Suvi Laru

lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen

Icehearts ry:n toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki

Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Elina Vesterinen

Keskustelua johdattelee MTV Uutisten toimittaja Valpuri Haapala.

SuomiAreena on Suomen suurin kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna Porissa 27.–30.6.2023. Psykologiliiton keskustelu ”Kun pahoinvointi on pinnalla, uppoaako hyvinvointi?” järjestetään kauppakeskus Puuvillan lavalla osoitteessa Siltapuistokatu 10–12. Keskustelun voi katsoa suorana lähetyksenä tai tallenteena MTV Katsomo -palvelusta.  

Suomen Psykologiliitto on myös oman keskustelutilaisuutensa lisäksi aktiivisesti mukana SuomiAreenalla. Puheenjohtaja Jari Lipsanen osallistuu myös keskusteluun ”Kuka pääsee terapiaan – psykologit purkamaan mielenterveyspommia” 27.6. klo 12–12.45 MTV-lavalla Kauppatorilla. Ferdinand Garoff on Psykologiliiton edustajana mukana keskustelussa ”Mitä mielen on jaksettava?” 27.6. klo 15–15.45 MTV-lavalla Kauppatorilla.