Siirry sisältöön

Kunnissa ollaan uupumassa koronakuormaan – JUKO jätti neuvottelupyynnön samanaikaisesti liki 400 kuntatyöpaikalla

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on jättänyt paikallisen neuvottelupyynnön samanaikaisesti lähes 400 kuntatyöpaikalla. Paikallisen neuvottelupyynnön kohteena ovat koronan aiheuttaman ylimääräisen työn ja vastuun korvaaminen sekä koronakuormituksen hallinta.

Pyynnön myötä koronaneuvottelujen piirissä on arviolta 130 000:ta kunnissa tai kuntayhtymissä työskentelevää palkansaajaa. Mukana on suuria kaupunkeja ja sairaanhoitopiirejä, mutta myös pieniä kuntia.

– Tämä on hätähuuto kuntien akavalaisten palkansaajien puolesta. Pitkittynyt poikkeustilanne on kiristänyt työntekijöiden jaksamisen äärirajoille. Jukolaiset ovat avainrooleissa vaativissa asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä ja ovat nääntymässä työkuorman alle, painottaa JUKOn hallituksen ja opetushenkilöstön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren muistuttaa, että koronan aiheuttamat erityiset olosuhteet kyetään parhaiten arvioimaan siellä, missä työt tehdään.

– Edistääksemme paikallista sopimista toteutimme pyynnön yhtä aikaa jokaisella edustamallamme kuntatyöpaikalla. Neuvottelupyyntö koskee kaikkia niitä työpaikkoja, joissa koronakuormasta ei ole vielä neuvoteltu tai sovittu paikallisesti, Löfgren toteaa.

Lue lisää JUKOn sivuilta