Siirry sisältöön

Maria Löfgren Akavan puheenjohtajaksi 

Akavan jäsenjärjestöt valitsivat puheenjohtajaksi Maria Löfgrenin Akavan liittokokouksessa 14.11.2022.

Maria Löfgren on oikeustieteen kandidaatti, ja hän siirtyy tehtävään Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtajan tehtävästä. Hänellä on pitkä työkokemus Akava-yhteisöstä ja yksityiseltä sektorilta.

– Otan tehtävän vastaan suurella innostuksella ja korostan, että puheenjohtajan työ vaatii kykyä tiimityöhön. Tulokset syntyvät yhteistyöstä ja yhteisymmärryksestä sekä osallistamisella. Moni kaipaa luottamuksen palauttamista työmarkkinoille, minkä näen tärkeänä osana uutta tehtävääni. Kiitän lämpimästi tukijoitani ja teen kaikkeni ollakseni koko Akava-yhteisön luottamuksen arvoinen. Lämmin kiitos myös vastaehdokkaalleni Jari Jokiselle rakentavista keskusteluista ja miellyttävästä ilmapiiristä, toteaa Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

Myös Psykologiliiton hallitus asettui tukemaan Löfgreniä haastateltuaan molempia ehdokkaita. Psykologiliiton puheenjohtaja Jari Lipsanen arvostaa sitä, että vaalisyksy on ollut avoin ja aidosti keskusteleva.

– Molempien ehdokkaiden ansiot ja vahvuudet, kuten mittava johtokokemus, tunnistettiin. Uskomme Löfgrenin parhaalla tavalla kykenevän johtamaan keskusjärjestöä tulevaisuuden muuttuvassa työelämässä, Lipsanen sanoo.

–Löfgrenin vankka työmarkkinaosaaminen, sote-sektorin tunteminen ja osoitettu yhteistyökyky yli sektorirajojen on tässä työssä tarpeen. Uskomme, että hän myös ymmärtää psykologian alan työntekijöiden työn merkityksen yhteiskunnassa ja erityisesti mielenterveysongelmien hoitoon liittyvässä päätöksenteossa, Lipsanen jatkaa.

Lipsanen muistuttaa myös, että työelämän painopiste on muuttunut entistä vahvemmin psyykkisesti vaativan asiantuntijatyön suuntaan. 

– Tämä on huomioitava työelämän lainsäädäntöä kehitettäessä sekä pohdittaessa mielenterveyspalveluja kokonaisuutena ja psykologien roolia näiden palvelujen toteuttajana.

Akavan puheenjohtajan toimikausi alkaa välittömästi ja jatkuu toukokuun 2024 liittokokoukseen asti.

Lue lisää Akavan sivuilta