Siirry sisältöön

Matti Laineesta Vuoden suomenruotsalainen psykologi

Suomen Psykologiliiton ruotsinkielinen työryhmä on valinnut psykologian professori Matti Laineen Vuoden suomenruotsalaiseksi psykologiksi 2019.

Matti Laine on toiminut psykologian professorina Åbo Akademissa 2000-luvun alusta lähtien. Kliininen suuntautuminen neuropsykologiaan on tehnyt hänestä merkittävän tutkijan ja kouluttajan Åbo Akademin psykologian koulutusohjelmassa.

”Niin kliinikot kuin tutkijatkin ovat kiitollisia Laineen kiinnostuneisuudesta ja omistautumisesta ja ennen kaikkea valtavan laajasta oppiaineen tuntemuksesta, jota hän jatkuvasti välittää opiskelijoille ja kollegoilleen”, palkinnon perusteissa todetaan.

Matti Laine on palkinnon myöntäjien mukaan myös myötävaikuttanut urallaan hyvin taitavasti kliinisen tutkimustoiminnan kehittämiseen nykyiselleen ja tehnyt aktiivisesti yhteistyötä yli kielirajojen, valtioiden rajojen, yliopistorajojen ja oppiainerajojen.

Palkitsemisperusteiden mukaan Matti Laine on tiedemies ja lähimmäinen parhaimmillaan. Hän tukee kaikkia työtovereitaan, tutkijakollegoitaan ja opiskelijoita sekä kaikkia suomenruotsalaisia psykologeja.

Vuoden suomenruotsalaisen psykologin diplomi luovutettiin professori Matti Laineelle Karjaalla järjestetyillä suomenruotsalaisilla psykologipäivillä, joiden aiheena oli Lost in neuropsychiatry. Palkinto jaettiin nyt toisen kerran. Perinne aloitettiin vuonna 2017, jolloin tunnustuksen sai Tor-Erik Söderholm.

Kuva Åbo Akademi

Lue ruotsinkielinen uutinen Åbo Akademin sivulta.