Siirry sisältöön

Jäsentietojasi pääset muokkaamaan Jäsenen asiointipalvelusta. Sieltä voit tulostaa myös valtakirjan, jolla työnantaja voi periä jäsenmaksun suoraan palkasta. Jos sinulla on kysyttävää maksuasioissa, voit olla yhteydessä jäsenpalveluumme.

Palkansaajat

Psykologiliiton palkansaajajäsenten jäsenmaksu on 1,25 prosenttia jäsenen bruttopalkasta. Maksu sisältää palkansaajien työttömyyskassan jäsenmaksun. Liitolla on käytössä jäsenmaksukatto. Tällä hetkellä jäsenmaksukatto on 500 euroa vuodessa. Tämä vastaa vakituisessa työssä noin 3 200 euron kuukausiansiota (+lomaraha).

Palkansaajalla helpoin tapa on pyytää työnantajaa perimään jäsenmaksu suoraan palkasta. Muista toimittaa työnantajalle uusi valtakirja aina kun vaihdat työpaikkaa! Yhtä tärkeää on päivittää uusi työnantajatieto jäsentietoihisi. Jos työnantaja ei peri maksua palkasta, sinulle toimitetaan maksutiedot ja viitesiirto. Maksu maksetaan 1-4 erässä.

Yrittäjät

Yrittäjien jäsenmaksuihin tulee muutoksia vuoden 2022 alusta lukien.

Yrittäjän liittomaksu jakautuu verotettavien tulojen mukaan kolmeen luokkaan:
-450 euroa vuodessa, kun ammatinharjoittamisen tulot ovat yli 40.000 euroa vuodessa
-350 euroa vuodessa, kun ammatinharjoittamisen tulot ovat 30 – 40.000 euroa vuodessa
-250 euroa vuodessa, kun ammatinharjoittamisen tulot ovat alle 30.000 euroa vuodessa

Maksu maksetaan 1-4 erässä.

Yrittäjän täytyy itse huolehtia, että hän ilmoittaa oikean jäsenmaksuluokan. Se tapahtuu Jäsenen asiointipalvelussa, jossa voi ilmoittaa muutkin yrityksen tiedot.

Oletko sivutoiminen yrittäjä ja osa-aikaisessa palkkatyössä? Huolehdi silloin jäsenmaksun maksaminen molemmista tuloista em. periaatteiden mukaan.  Kokopäivätoimen ohella hankitusta yrittäjän tulosta ei tarvitse maksaa liittomaksua. Päätoimiset yrittäjät eivät työttömyysturvalainsäädännön vuoksi voi kuulua liiton kautta työttömyyskassaan, koska kassaan hyväksytään jäseneksi vain palkansaajia. Yrittäjillä on oma yrittäjäkassa, mutta sen jäsenmaksu täytyy maksaa itse.

Opiskelijat

Opiskelijan jäsenmaksu on 15 euroa vuodessa. Jos opiskelijajäsen liittyy työttömyyskassaan, hänen jäsenmaksunsa on työssäoloajalta sama kuin muidenkin palkansaajajäsenten, eli 1,25 prosenttia bruttotulosta.

Kaksoisjärjestäytyneet

Kaksoisjärjestäytyneen jäsenen jäsenmaksu on 96 euroa vuodessa

Kaksoisjärjestäytynyt voi olla psykologi, joka ei toimi varsinaisessa psykologin tehtävässä ja jonka taloudellisen edunvalvonnan hoitaa joku muu akavalainen liitto. Esimerkiksi tutkija tai psykologian opettaja voi olla kaksoisjärjestäytynyt.

Työttömät, perhevapaalla, vuorotteluvapaalla, opintovapaalla ja muulla palkattomalla vapaalla olevat

Jäsenmaksu on 8 euroa kuukaudessa. Maksu maksetaan neljä kertaa vuodessa liiton toimittamilla pankkisiirroilla. Perhevapaan synnytysvapaalla olevat maksavat jäsenmaksua 1,25 prosenttia palkalliselta ajalta ja 8 euroa kuussa muulta ajalta.

Eläkeläiset

Jäsenmaksu on 7 euroa kuukaudessa ja 84 euroa vuodessa. Viitesiirto lähetetään sinulle kerran vuodessa keväällä. Jos eläkeläisellä on yritystoimintaa, jossa tarvitaan yrittäjän vakuutuksia, kuten potilasvakuutusta, jäsenmaksu on kuten yrittäjällä (ks. Yrittäjän jäsenmaksu). Toinen vaihtoehto on maksaa seniorijäsenmaksu, ja huolehtia yrityksen vakuutuksista itse.