Siirry sisältöön

Jäsenenä olet oikeutettu käyttämään monipuolisia jäsenetuja. Tervetuloa jäseneksi!

Psykologiliiton jäsenet kuuluvat liittoon alueellisten psykologiyhdistysten kautta

Voit olla jäsen siinä jäsenyhdistyksessä, jonka alueella asut tai teet työtä. Jos esimerkiksi asut Espoossa ja teet työtä Helsingissä, voit olla joko Uudenmaan yhdistyksen tai Helsingin yhdistyksen jäsen. Jos muutat tai vaihdat työpaikkaa, voit siirtyä toisen alueyhdistyksen alaisuuteen ilman, että jäsenyyteesi tulee katkoksia.

Psykologiliitto on tukenasi koko uran ajan – opiskelijasta eläkeläiseen

Psykologiliittoon voi liittyä opiskellessaan suomalaisessa yliopistossa psykologin tutkintoon johtavassa koulutuksessa tai suoritettuaan psykologin tutkinnon. Ulkomailta valmistuneet voivat hakea jäsenyyttä, kun heillä on lupa harjoittaa psykologin ammattia Suomessa.

Psykologiliiton jäseneksi voit liittyä jo opiskeluaikana. Opiskelijat saavat kaikki samat edut kuin valmistuneet. Opiskelijasivuilta löydät lisätietoa opiskelijan jäsenyydestä.

Mitä hyödyn jäsenyydestä?

Jäseneksi liityttyäsi olet oikeutettu käyttämään Psykologiliiton monipuolisia jäsenpalveluita, mm. hyödyntämään neuvontapalveluidemme ja työpaikalla luottamusmiestemme tukea. Ammatti-, palkka- ja työsuhdeneuvonta, yrittäjäneuvonta sekä yksityiselämän lakineuvontapalvelut ovat käytettävissäsi. Palkansaajana voit liittyä työttömyyskassaan. Yrittäjänä saat lakisääteisen potilasvakuutuksen. Psykologin työssäsi sinua suojelee myös oikeusturva- ja vastuuvakuutus. Ammatilliset tietopaketit ja suositukset sekä ammattieettinen neuvonta vahvistavat psykologin osaamistasi.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Psykologilehti sekä jatkuvasti päivittyvä digilehti ovat tärkeitä tiedotuskanavia psykologeja koskevista ajankohtaisista asioista.

Näin liityt Psykologiliiton jäseneksi

Jos olet valmistunut psykologiksi ja haluat liittyä Psykologiliiton jäseneksi, voit tehdä sen sähköisesti tästä.

Pääaineopiskelijat voivat liittyä Psykologiliiton jäseniksi sähköisesti tällä lomakkeella.

Opiskelijoille löytyy myös ruotsinkielinen lomake täältä (blankett på svenska för studerande)

Voit vaihtaa paikallisyhdistystä tai tehdä muita muutoksia jäsentietoihisi Jäsenen asiointipalvelussa. Asiointipalveluun päästäksesi sinun on oltava kirjautuneena nettisivujen jäsenpuolelle.

Näin kirjaudut psyli.fi-verkkosivujen jäsenalueelle:

• Klikkaa www.psyli.fi-sivun ylälaidassa linkkiä ”Kirjaudu jäsenalueelle”.
• Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoite, jonka olet ilmoittanut liittoon TAI jäsennumerosi (ilman kirjaintunnusta, esim. 4321).
• Salasanasi voit asettaa itse klikkaamalla linkkiä ”Unohdin salasanani” ja seuraamalla ohjeita.

Huom! Salasanan palautuslinkki menee usein roskapostikansioon!
• Valmis! Nyt voit kirjautua sisään.

Jäsenhakemus (uusi tai siirtojäsen) esihyväksytään liiton toimistossa, ja vahvistetaan jäsenyhdistyksen seuraavassa johtokunnan kokouksessa.

Miten erotaan?

Jos eroat Psykologiliitosta, toimita asiasta kirjallinen ilmoitus psykologiyhdistyksellesi. Jäsensuhteesi päättyy sen kalenterikuukauden loputtua, jonka aikana yhdistyksen johtokunta on käsitellyt eroilmoituksen.

Muista:

  • Yli 85 % psykologiksi valmistuneista on järjestäytynyt Psykologiliittoon
  • Psykologiliitto on ainoa ammattiliitto pelkästään psykologeille tai psykologian opiskelijoille
  • Psykologiliitto on osa korkeasti koulutettujen keskusjärjestöä Akavaa
  • Psykologiliiton jäsenenä saat omien etujemme lisäksi kaikki Akavan jäsenedut käyttöösi (esim. A-palveluiden ylläpitämän Member+ sivuston edut ja alennukset)