Siirry sisältöön

Lapsi- ja nuorisopsykologien ammatillisen työryhmän tavoitteena on lasten, nuorten ja perheiden parissa esimerkiksi perheneuvoloissa, erikoissairaanhoidossa ja yksityisellä sektorilla työskentelevien psykologien työn kehittäminen, kollegiaalisen yhteydenpidon edistäminen ja yhteiskunnallisen näkyvyyden parantaminen.

Ryhmään voi olla yhteydessä esimerkiksi ammattikäytännön, kuten tutkimusvälineiden käytön tai verkostoyhteistyön ja salassapidon kysymyksissä tai psykologin työtehtävien järjestelyyn (esim. asiakaskuormitukseen) liittyvissä asioissa.

Työryhmä toimii Psykologiliiton apuna erikoisalansa kannanottoja laadittaessa. Ryhmä on työstänyt yhdessä lastensuojelupsykologien ammatillisen työryhmän kanssa mm. ammatillista suositusta vanhemmuuden arvioinnista. Toimimme yhteistyössä muiden ammatillisten työryhmien, erityisesti koulupsykologien, varhaisen vuorovaikutuksen ja perusterveydenhuollon työryhmien, kanssa. Vastaamme myös sähköpostitse kollegojen kysymyksiin.

Ryhmä ylläpitää omaa Facebook-sivua ja seuraa sosiaalista mediaa. Vastaamme mielellämme median haastattelupyyntöihin ja olemme aktiivisia median suuntaan.

Jäsenet

puheenjohtaja
Sirpa Seppänen
PsM, johtava psykologi Hämeenlinnan perheneuvola. Perhe- ja paripsykoterapeutti. theraplay-terapeutti.
sirpa.seppanen@hameenlinna.fi

Mirja Kataja
Psyk.lis Kehitys- ja kasvatuspsykologian erikoispsykologi Theraplay-terapeutti, Neuropsykologi Sanimed Oy

Jessica Lindman 28.8.2020 asti
PsM, psykodynaaminen lasten- ja nuorten psykoterapeutti

Sari Riepponen
PsM, psykologi, psykoterapeutti (Valvira, Kela) Nuorisopsykiatrian poliklinikka Tampereen kaupunki

Minna Savola
PsM, psykologi, Etelä-Espoon perheneuvola, lasten ja nuorten erikoispsykologi, perhepsykoterapeutti

Erja Välisalo-Leinonen 12.11.alkaen
PsM, psykologi, Kuopion yliopistollinen sairaala, foniatrian psykologi