Siirry sisältöön

Opiskeluhuollon ammatillisen työryhmän tehtävä on edistää ja kehittää psykologityötä kouluissa ja oppilaitoksissa tukemalla psykologien välistä verkostoitumista ja yhteistyötä sekä ottamalla kantaa lainsäädäntötyöhön sekä muuhun valmistelu-, suunnittelu- ja kehittämistyöhön kunta- ja valtakunnan tasolla.

Toimintakaudella 2023–2024 työryhmän toiminnassa tavoitteena on erityisesti opiskeluhuoltotyön jatkuvuuden varmistaminen hyvinvointialueelle siirtymän yhteydessä, opiskeluhuollon psykologien työn tunnettavuuden vahvistaminen sekä opiskeluhuollon resursointiin ja rooliin liittyvä pohdinta yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Työryhmään voi olla yhteydessä opiskeluhuoltoon liittyvissä kysymyksissä.

Työryhmän jäsenet työskentelevät esiopetuksessa, perusopetuksessa sekä toisella asteella eri puolella Suomea. Työryhmä tekee yhteistyötä tarvittaessa eri ammatillisten työryhmien kanssa ja kuuluu Pohjoismaisten koulupsykologien verkostoon.

Jäsenet

Puheenjohtaja
Heini Salo
PsM, opiskeluhuollon psykologi
Keski-Suomen hyvinvointialue: ammatillinen oppilaitos
heini.salo@hyvaks.fi

Sari Mäntymaa
PsM, psykoterapeutti, opiskeluhuollon psykologi
Keski-Suomen hyvinvointialue: esi- ja perusopetus

Heidi Sorsa
PsM, koulupsykologi, Lasten ja nuorten erikoispsykologikoulutuksessa
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue: perusopetus

Rauni Pääkkönen
PsM, DI, koulupsykologi
Itä-Uudenmaan hyvinvointialue: yläkoulu, lukio, ammattillinen oppilaitos

Laura Oksanen
PsM, Lasten ja nuorten erikoispsykologi, koulupsykologi
Pirkanmaan hyvinvointialue: esi- ja perusopetus

Facebook-verkosto

Työryhmä ylläpitää Opiskeluhuollon psykologit Facebook -ryhmää, johon voivat liittyä kaikki kouluissa ja oppilaitoksissa toimivat psykologit.