Siirry sisältöön

Opiskeluhuollon ammatillisen työryhmän tehtävä on edistää ja kehittää psykologityötä kouluissa ja oppilaitoksissa tukemalla psykologien välistä verkostoitumista ja yhteistyötä sekä ottamalla kantaa lainsäädäntötyöhön sekä muuhun valmistelu-, suunnittelu- ja kehittämistyöhön kunta- ja valtakunnan tasolla.

Toimintakaudella 2020–2022 työryhmän toiminnassa tavoitteena on erityisesti opiskeluhuollon psykologien työn tunnettavuuden vahvistaminen sekä opiskeluhuollon mitoitukseen ja rooliin liittyvä pohdinta yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Työryhmään voi olla yhteydessä opiskeluhuoltoon liittyvissä kysymyksissä.

Työryhmän jäsenet työskentelevät esiopetuksessa, perusopetuksessa sekä toisella asteella eri puolella Suomea. Työryhmä tekee yhteistyötä tarvittaessa eri ammatillisten työryhmien kanssa ja kuuluu Pohjoismaisten koulupsykologien verkostoon, joka kokoontuu puolentoista vuoden välein.

Jäsenet

Puheenjohtaja
Heini Salo
PsM, opiskeluhuollon psykologi
Jyväskylä: ammatillinen oppilaitos
heini.salo@jyvaskyla.fi

Varapuheenjohtaja
Rauni Pääkkönen
PsM, DI, koulupsykologi
Sipoo: yläkoulu, lukio, ammatillinen
oppilaitos

Sihteeri
Laura Oksanen
PsM, Lasten ja nuorten erikoispsykologi, koulupsykologi
Tampere: esi- ja perusopetus

Mia Kivioja
PsL, johtava psykologi
Helsinki: toisen asteen opiskelijahuolto

Facebook-verkosto

Työryhmä ylläpitää Opiskeluhuollon psykologit Facebook -ryhmää, johon voivat liittyä kaikki kouluissa ja oppilaitoksissa toimivat psykologit.