Siirry sisältöön

Miksi nuori turvautuu itsensä vahingoittamiseen? Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmä tarttuu SuomiAreenalla kipeään aiheeseen

Mitä nuoren mielessä tapahtuu, kun hän turvautuu itseään vahingoittavaan käyttäytymiseen? Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmän keskustelussa SuomiAreenalla pohditaan, millaiset tekijät nuorta suojaavat tai haavoittavat ja kuinka itsetuhoista nuorta voidaan tukea. Keskustelu järjestetään Porin torilla tiistaina 25.6.2024 klo 10–10.45.

Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmän yhdessä Suomen Psykologiliiton, Suomen Nuorisopsykiatrisen yhdistyksen ja MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa järjestämässä keskustelutilaisuudessa kysytään, kuinka nuoren mielenterveyden järkkyminen voi johtaa siihen, että itsetuhoisuus tuntuu tarpeelliselta ratkaisuyritykseltä. Keskustelussa etsitään keinoja tukea itseä vahingoittavaan käyttäytymiseen turvautuvaa nuorta ja hänen läheisiään.

Ilmiötä tarkastellaan niin tilastojen ja tutkimuksen kuin eri alojen ammattilaisten ja päättäjien näkökulmasta. Keskustelussa käsitellään hoidollisen näkökulman lisäksi ennaltaehkäisyä ja otetaan mukaan myös nuorten arkiympäristöt ja läheiset. 

Keskustelua alustaa Suomen nuorisopsykiatrisen yhdistyksen varapuheenjohtaja, nuorisopsykiatrian professori Anu Raevuori.

Paneelikeskustelussa mukana ovat

  • Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja, Ville Merinen
  • Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso
  • Suomen Psykologiliiton ammatti- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Vera Gergov
  • MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kriisitoimintojen johtaja Sanna Vesikansa

Keskustelua johdattelee somevaikuttaja Joonas Pesonen.

SuomiAreena on Suomen suurin kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna Porissa 25.–28.6.2024. Eduskunnan nuorten mielenterveyden tukiryhmän keskustelu ”Miksi nuori turvautuu itsensä vahingoittamiseen” avaa tapahtuman ohjelman 25.6. kello 10.00 MTV-lavalla Porin torilla. Keskustelun voi katsoa suorana lähetyksenä tai tallenteena MTV Katsomo -palvelusta.