Siirry sisältöön

Neuvottelut käynnissä – pysy ajan tasalla

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on aloittanut neuvottelut kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen virka- ja työehtosopimuksista. Seuraa nyt neuvottelukäänteitä sopimusneuvottelusivultamme.

JUKOn aloittamien sopimusneuvottelujen piiriin kuuluvat kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen palveluksessa työskentelevät psykologit.

Nykyiset julkisalojen sopimukset päättyvät 31. maaliskuuta, ja kaikki julkisalojen palkansaajien työehdoista sopivat järjestöt ovat ilmoittaneet irtisanovansa sopimukset. Ne painottavat, että irtisanomisen myötä myös työajan 24 tunnin kiky-pidennys on irtisanottu.

Edessä on suurien vääntöjen kevät, sillä pöydällä ovat niin kiky-tunnit kuin palkat ja muutkin työsuhteen ehdot. Työtaisteluvalmiutta onkin vahvistettu. Vaikka lakko ei ole tavoite, vaan aina viimeinen etujen puolustamiskeino, siihen on kuitenkin syytä varautua.

Jos uusia sopimuksia ei synny maaliskuun loppuun mennessä, palkansaajat ovat sopimuksettomassa tilassa eikä heillä ole työrauhavelvoitetta.

Yksityisellä sektorilla Ylemmät toimihenkilöt YTN:n neuvotteluita on käyty syksystä saakka. Psykologiliiton ja YTHS:n välisen työehtosopimuksen neuvottelut ovat käynnistyneet.

Lue lisää sopimusneuvottelusivultamme.