Siirry sisältöön

Psykologi Ruth Francolle yrittäjien kunniamaininta

Psykologi ja psykoterapeutti Ruth Franco on saanut Suomen Yrittäjiltä kunniamaininnan ”Vuoden maahan muuttanut yrittäjä” -kilpailussa. Sarjassa oli 44 ehdokasta, ja kilpailun voitti ukrainalainen perheyritys.

Francon yritys tarjoaa mielenterveyspalveluita myös englannin ja espanjan kielillä erityisesti muualta Suomeen muuttaneille henkilöille. Kunniamaininnan perusteluissa tuomaristo painotti erityisesti maahanmuuttajille tarjottavien psykologipalveluiden tärkeyttä sekä kiitti sinnikkyyttä, jota ulkomailta muuttava psykologi tarvitsee voidakseen aloittaa Suomessa työskentelyn. Valviralla kesti kolme vuotta tunnustaa Francon psykologin tutkinto, ja odotusajan hän käytti suomen kielen opettelemiseen. Hän kouluttautui myös psykoterapeutiksi, jotta hänen asiakkaansa voisivat hyödyntää valtion myöntämän Kela-korvauksen.

Vuoden maahan muuttanut yrittäjä -kilpailu järjestettiin nyt neljättä kertaa. Kilpailun tavoitteena on tuoda esille maahan muuttaneita yrittäjiä ja heidän merkitystään elinkeinoelämälle ja suomalaiselle yhteiskunnalle. 

Lämpimät onnentoivotukset!        

Lue lisää Suomen Yrittäjien sivulta