Siirry sisältöön

Psykologiliiton valtuuston etäkokous lauantaina

Psykologiliiton ylin päättävä elin eli 48-jäseninen liittovaltuusto kokoontuu lauantaina 16. toukokuuta. Liiton historian ensimmäinen etävaltuusto on myös uuden valtuustokauden avauskokous. Asialistalla on isoja asioita liiton strategiasta alkaen.

Liittovaltuuston sääntömääräinen kevätkokous järjestetään koronaviruksesta johtuvan poikkeustilan vuoksi etäkokouksena. Puhetta kokouksessa johtaa vasta valittu valtuuston puheenjohtaja Aino Kohtala Pohjois-Savon psykologiyhdistyksestä.

Valtuusto saa käsiteltäväkseen muun muassa liiton uuden strategian. Asialistalla ovat myös ajankohtainen neuvottelutilanne, vuoden 2019 liiton vuosikertomus sekä jäsenmaksu-uudistuksen alustava käsittely.

– Tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa on tärkeää, että valtuustossa päästään keskustelemaan myös korona-ajan vaikutuksista psykologin työhön sekä uusista jäsenpalveluistamme, jotka vastaavat ajan haasteisiin. Myös kesken olevat tes-neuvottelut ovat iso kysymys, onhan kuntasektori suurimpia työllistäjiämme. Tällä hetkellä neuvottelutilanne on täysin auki, Psykologiliiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola toteaa.

Etävaltuustokokouksen pitämisen mahdollistaa eduskunnan vahvistama määräaikainen laki. Sen mukaan yhdistykset voivat järjestää etäkokouksia, vaikka se ei olisi niiden sääntöjen mukaista.

Ahtolan mukaan tekniikan toimimiseen liittyy aina jännitysmomentteja, vaikka etäyhteyksillä työskentely on kaikille osallistujille hyvinkin tuttua.

– Valtuuston etätyöskentely on uusi asia, ja liiton toimistossa onkin tehty jo viikkoja töitä kokouksen onnistumisen eteen. Kevään edetessä kävi selväksi, että kokoustilavaraukset on syytä perua ja siirtyä suunnittelemaan historiallista etävaltuustoa, Ahtola kertoo.