Siirry sisältöön

Psykologiliitto ei ole mukana Earth Strike -liikkeen lakossa

Psykologiliitto ei osallistu Earth Strike -liikkeen kaavailemaan yleislakkoon. Liiton hallitus toteaa, että ammattiliitto ei voi laillisesti kehottaa jäseniään lakkoon työrauhan aikana. Kestävää kehitystä sen sijaan edistetään monin tavoin.

Psykologiliitto on saanut joiltakin jäseniltään aloitteita, joissa vaaditaan liiton osallistuvan Earth Strike -liikkeen järjestämään yleislakkoon 27.9.2019. Liiton hallitus kuitenkin päätti jättäytyä lakkoilun ulkopuolelle.

– Keskitymme perustehtäväämme psykologien edunvalvontajärjestönä. Edistämme kestävää kehitystä siten, että pyrimme vähentämään toiminnassamme syntyvää ilmastokuormitusta ja kannustamalla jäseniämme samaan. Otamme siis ympäristökriisin ja sen vaikutukset vakavasti, Psykologiliiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola toteaa.

Ahtolan mukaan psykologialla on tieteenalana ja psykologeilla asiantuntijoina paljon annettavaa ilmastokriisin hoitamisessa.

– Menossa on merkittävä ihmisten toiminnan ja elämäntavan muutos, ja asia herättää myös ahdistusta. Kyse on siis ammattiosaamiseemme liittyvä ilmiö, johon annamme vahvan oman panoksemme.

Vastaavan päätöksen ovat jäsenaloitteiden pohjalta tehneet myös muun muassa akavalaiset Akavan Erityisalat ja Tieteentekijöiden liitto.