Siirry sisältöön

Psykologiliitto kannattaa Teikaria Akavan puheenjohtajaksi

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n palvelujohtaja Maria Teikari on Psykologiliiton ehdokas Akavan puheenjohtajaksi. Liiton hallitus päätti asiasta tänään.

Ehdokkaaksi on ilmoittautunut Teikarin lisäksi nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder, joka on johtanut keskusjärjestöä vuodesta 2011 asti. Psykologiliiton hallitus teki päätöksensä tavattuaan molemmat ehdokkaat ja keskusteltuaan heidän kanssaan.

Psykologiliiton puheenjohtajan Annarilla Ahtolan mukaan liiton hallituksessa käytiin molempien ehdokkaiden kanssa hedelmällistä keskustelua. Kumpikin ehdokas vakuutti osaamisellaan, ja Fjäderin kokemus ja ansiot huomioitiin, mutta vaaka kallistui lopulta Teikarin puoleen. Erityisesti uudistuvan työelämän tuntemus ja osallistava keskusteluote vahvistivat päätöstä.

Psykologiliiton hallitus halusi tietää ehdokkaiden kannan muun muassa Akavan visioon ja psykologien rooliin siinä, yliopistokoulutuksen edunvalvontaan ja Akavan mediavaikuttamisen tapoihin. Hallitus selvitti myös ehdokkaiden tietämystä psykologien edunvalvonnan päätavoitteista sekä näkemystä Psykologiliiton vaikutusmahdollisuuksista tulevaisuuden akavalaisessa yhteisössä.

– Meille liittona on tärkeää näkemys, että tulevaisuuden työelämää rakennetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla, ja uskomme, että Teikarin johdolla Akava on aktiivisesti tätä toteuttamassa. Arvostamme myös keskustelevaa otetta ja sitä, että jäsenliittojen näkemyksiä kuunnellaan tarkasti ennen akavalaisen kannan muodostamista, Ahtola sanoo.

Psykologiliitto odottaa myös, että Akava on terävä yhteiskunnallinen keskustelija ja aktiivinen kehittäjä sote-suunnittelussa. Jäsenliitoilla on paljon osaamista, joka voi keskusjärjestön kautta kanavoitua koko yhteiskunnan hyväksi.

Akavan puheenjohtaja valitaan liittokokouksessa 25.8.2020.