Siirry sisältöön

Tapahtumat

Kokous, koulutus tai messut? Täältä löydät koko maan psykologien tapahtumat. Liitto ei ole kaikissa tapahtumissa itse järjestäjänä, ja osa tapahtumista voi olla maksullisia.

 

Jo menneiden tapahtumien taltiointeja ja materiaaleja löydät jäsensivuilta.

Koulutukset

klo -

Nykyihmisen luontoyhteys (etätapahtuma)

Tervetuloa kuulemaan eko- ja ympäristöpsykologian huippuja ja pohtimaan nykyihmisen luontoyhteyttä alan tutkijoiden ja muiden aktiivisten toimijoiden kanssa perjantaina 18.11.22! Tilaisuuden Järjestää Suomen Psykologiliiton Eko- ja ympäristöpsykologian ammatillinen työryhmä.

Ohjelma:

9.00–9.15            Tervetulosanat ja info (Jane-Veera Paakkolanvaara, työryhmän pj)

9.15–10.15          Kirsti Jylhä (PsT): Ilmastonmuutokseen liittyvistä toiminnan esteistä -luento

10.15–10.30        kahvitauko

10.30–11.30        Markus Mattson (PsT): Isovanhemmat luontosuhteen roolimalleina – miten suhde luontoon välittyy sukupolvien ketjussa, alustus ja työpaja

11.30–12.30        Kirsi Salonen (PsT): Luonnosta Virtaa -menetelmä, alustus ja työpaja

12.30–13.00        lounas

13.00–14.00        Irma Heiskanen (PsM): Perinne-ekopsykologinen sukellus lahoamisen, hajoamisen tapahtumisiin olemassaolon sukulaisuusverkostoissa -luento

14.00–15.00        Sanni Saarimäki (PsM): Ilmasto- ja ympäristöahdistusta kohtaamassa -työpaja

15.00–15.15        kahvitauko

15.15–16.15        Paneelikeskustelu aiheesta Nykyihmisen luontoyhteys – näkökulmia siihen, mikä sitä heikentää, auttaa palauttamaan tai syventämään

                            Osallistujat: Kirsti Jylhä, Kirsi Salonen, Kian Ryhänen ja Julia Sangervo

16.15                   Kysymyksiä ja loppukeskustelu
Kiitos ja päivän päätössanat


Hinta: Psykologiliiton jäsenille 50.00 €, muille kuin Psykologiliiton jäsenille 70.00 €, työttömät/opiskelijat 30.00 €.

Ilmoittautumisohjeet: Viimeinen ilmoittautumispäivä ma 4.11.22. Ilmoittautumiset:

https://www.lyyti.in/Nykyajan_luontoyhteys_181122

Tapahtuma järjestetään, mikäli tapahtumaan ilmoittautuu riittävä määrä osallistujia, joten vinkkaa kaverillekin!

Esiintyjien kuvaus:

Irma Heiskanen on perinne-ekologisesti suuntautunut eläköitynyt psykologi. Lähtökohta hänen työssään on ihmisen ja luonnon yhteinen hyvinvointi. Irma on opettanut viime vuosina ekopsykologisia menetelmiä ja osallisuuden kulttuuria perinne-ekologisesta näkökulmasta Lapin amk:n Luontoa toimintaan, yhteistyömalleja osallisuuteen hankkeessa sekä tehnyt luontolähtöisiä harjoituksia oululaisen Tolppa Mielenvireys ry:n kuntoutujien kanssa useamman vuoden aikana. Tällä hetkellä hän on mukana Lapin amk:n ja Tolppa Mielenvireys ry:n Henki ja elämä hankkeessa asiantuntijana ja kouluttajana. 

Kirsti M. Jylhä, FT, toimii tutkijatohtorina Tulevaisuuden tutkimusinstituutissa Tukholmassa. Hänen tutkimuksensa keskittyy ilmastonmuutoksen psykologiaan, erityisinä kiinnostuksenkohteina ilmastonmuutoksen kieltäminen, ilmastotunteet, sekä yleisemmin ilmastotoimintaan kannustavat ja vähentävät tekijät. Jylhä on Suomessa toimivan Ilmasto- ja ympäristöviestintätieteen yhdistyksen (ILVIES) hallituksen jäsen.

Markus Mattsson, FT psykologia, on psykologi, eräopas ja tutkija. Hän on kiinnostunut luonnossa seikkailemisen terapeuttisista vaikutuksista ja erityisesti luontoympäristön tarjoamista mahdollisuuksista ihmisten välisten suhteiden tukemiseen. Markus työskentelee tällä hetkellä hankepäällikkönä Isovanhemmat ja lapset metsään! –hankkeessa, jonka tarkoituksena on tukea neurokirjon lasten (ADHD, autismi, Tourette jne.) ja heidän isovanhempiensa välisiä suhteita luonto- ja seikkailuperustaisia menetelmiä käyttäen

Kian Ryhänen on aktivisti ja psykologian opiskelija, joka toimii Elokapinassa osana Elopsykologit-ryhmää sekä työskentelee hoitajana aikuispsykiatrialla. Psykologiassa ja työssään hän on erityisen kiinnostunut vakavista mielenterveyden häiriöistä, ilmastonmuutoksen psykologiasta, sekä ekokriisin vaikutuksista mielenterveyteen. Kian uskoo, että psykologialla on tärkeä rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa, ja että psykologius voi olla erinomainen lähtökohta aktivismille.

Sanni Saarimäki, PsM, FM, on ympäristötunteisiin keskittyvän yhdistyksen Tunne ry:n puheenjohtaja ja työskentelee opintopsykologina Aalto-yliopistossa. Hän on fasilitoinut työpajoja ja ryhmiä ympäristö- ja ilmastoahdistusta kokeville ja kouluttanut eri alojen ammattilaisia ympäristötunteiden kohtaamisesta vuodesta 2017 alkaen.

Kirsi Salonen, PsT, laillistettu psykologi, psykoterapeutti, eko- ja ympäristöpsykologi työskentelee yrityksessä Psykologipalvelut Hyvän MielenTila. Hänen osaamisalueensa keskittyy luontointerventioihin (Luonnosta Virtaa -interventio/-kuntoutus) ja koettuihin hyvinvointivaikutuksiin luonnossa. Hän on Green Care Finland ry:n laatulautakunnan puheenjohtaja, Green Care Finland ry:n hallituksen asiantuntijajäsen, ja toimi pitkään Suomen Psykologiliiton Eko- ja ympäristöpsykologian työryhmän puheenjohtajana.

Julia Sangervo, PsK, viimeistelee maisteriopintojaan psykologiasta ja toimii Pirkanmaan hyvinvointialueella aluevaltuutettuna. Hän on tutkinut ilmastoahdistusta, -toivoa ja -toimintaa pro gradu -tutkielmassaan, jonka on palkinnut Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seura ja Pirkanmaan Psykologiyhdistys.