Siirry sisältöön

Tapahtumat

Kokous, koulutus tai messut? Täältä löydät koko maan psykologien tapahtumat. Liitto ei ole kaikissa tapahtumissa itse järjestäjänä, ja osa tapahtumista voi olla maksullisia.

 

Jo menneiden tapahtumien taltiointeja ja materiaaleja löydät jäsensivuilta.

Koulutukset

klo -

Oikeuspsykologian ammatilliset ohjeet eettiselle toiminnalle -webinaari

Psykologeilta pyydetään tänä päivänä kasvavassa määrin lausuntoja oikeudenkäyntejä varten. Myös suoraan oikeuspsykologiaan liittyvissä työtehtävissä työskentelee aiempaa enemmän psykologeja. Niinpä Suomessakin on tullut ajankohtaiseksi yhtenäistää ammatillisia käytäntöjä ja luoda suosituksia alalle. Oikeuspsykologian ammatillisten ohjeiden laatimisen taustalla oli sama ajatus kuin kansainvälisten vastaavien ohjeistusten taustalla: yleiset ammattieettiset säännöt eivät aina yksinään riitä oikeuspsykologian kontekstiin sovellusalan erityispiirteiden vuoksi. Kansainvälisten ohjeiden pohjalta luotiin alalle Suomessa sopiva ohjeet, joiden soveltamista tässä webinaarissa käsitellään eri näkökulmista. Webinaari on suunnattu kaikille psykologeille, jotka työssään kohtaavat pyyntöjä lausunnoida oikeusprosesseja varten.

Ajankohta:

Torstai 24.11.2022 klo 12.00-14.00

Ohjelma:

12:00-12:05 Oikeuspsykologian työryhmän pj. Hanna Lahtinen: Avaussanat

12:05-12:25 Professor of Psychology, NYU Shanghai Pekka Santtila: Ohjeistusten tausta ja synty

12:25-12:45 Oikeuspsykologi, FT Tom Pakkanen: Ohjeistusten sisältö ja periaatteet

12:55-13:15 Oikeuspsykologian dosentti (HY) ja  johtava asiantuntija (THL) Taina Laajasalo: Esimerkkejä kentältä – oikeuspsykologin näkökulma

13:15-13:35 Asianajaja, Varatuomari, OTT Markku Fredman: Esimerkkejä kentältä – asianajajan näkökulma

13:35-14:00 Keskustelua, kysymyksiä ja palautetta

Ilmoittautumiset 17.11.2022 mennessä: LINKKI