Siirry sisältöön

Tapahtumat

Kokous, koulutus tai messut? Täältä löydät koko maan psykologien tapahtumat. Liitto ei ole kaikissa tapahtumissa itse järjestäjänä, ja osa tapahtumista voi olla maksullisia.

 

Jo menneiden tapahtumien taltiointeja ja materiaaleja löydät jäsensivuilta.

Koulutukset

-

Psykedeelit mielenterveystyössä – koulutus soteammattilaisille

Toivoisitko öljynvaihtoa psykiatrian koneistoon? Ovatko taikasienet hiipineet sinunkin työpaikkasi ruokapöytäkeskusteluihin? Kiinnostaako psykedeeliterapeutin ura tai pohditko, miten voisit paremmin tukea psykedeelejä käyttänyttä asiakastasi? Tervetuloa Helsingissä järjestettävään, soteammattilaisille suunnattuun koulutustapahtumaan! Tapahtumapaikkana toimii Karjalatalon juhlasali Käpylässä (Käpylänkuja 1).

Psykedeelit mielenterveystyössä – koulutus soteammattilaisille tarjoaa ajantasaista tietoa psykedeeliavusteisesta terapiasta sekä psykedeelien vaikutusten kohtaamisesta hoitokentällä. Kaksipäiväistä koulutusta luotsaavat aihepiirin kokeneimmat suomalaiset lääkärit ja psykologit, ja käsittelyssä ovat muun muassa uusin tutkimustieto koskien psykedeelien potentiaalia mielenterveystyössä, psykedeeliterapeutiksi kouluttautuminen sekä psykedeelien hyödyntämiseen liittyvät eettiset haasteet ja riskit.

Osallistujat pääsevät kuulemaan myös Suomen ensimmäisistä laillisista psilosybiiniavusteisista terapiasessioista alkoholismin hoitoa käsittelevässä tutkimuksessa sekä näkemään harvinaista videomateriaalia terveen koehenkilön MDMA-terapiasessiosta. Lisäksi koulutus tarjoaa ammattilaisille käytännön tietoa siitä, miten kohdata psykedeelien käyttöä harkitseva tai niitä aiemmin käyttänyt asiakas, joka toivoo apua asian reflektointiin tai kokemustensa käsittelyyn. Näiden ohella käsitellään sitä, mitä ammattilaisen kannattaa huomioida psykedeelien akuutin vaikutuksen alaisena olevan henkilön kohtaamisessa esimerkiksi päivystyksessä.

Teoreettisen sisällön ohella haluamme tuoda puhujien aiheet eloon ja iholle. Hyödynnämme tässä muun muassa pienryhmätyöskentelyä, jonka puitteissa pääset näkemään ja pohtimaan yhdessä skenaarioita, joita ammattilaisille voi psykedeelien äärellä tulla vastaan – ja halutessasi myös osallistumaan simuloituihin hoitotilanteisiin näyttelijän kanssa. 

Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, tässä koulutuksessa pääset tietenkin verkostoitumaan aihepiiristä kiinnostuneiden kollegoiden kanssa! Kahvi- ja lounastaukojen ohella kummankin päivän loppuun (klo 17–18) on varattu aikaa vapaamuotoiselle vuorovaikutukselle.

Koulutuksen järjestää Psykedeelitutkimusyhdistys ry.
Psykologiliitto toimii tapahtuman yhteistyökumppanina. 

Ilmoittautumisessa kannattaa toimia nopeasti, sillä paikkoja on rajallinen määrä. Voit ostaa omasi Psykedeelitutkimusyhdistyksen verkkokaupasta. Tapahtumalipun hinta on 219€, mutta Psykologiliiton jäsenet saavat tapahtumasta 10€ alennuksen. Jäsenalennukseen oikeuttavan koodin löydät liiton 4.4.2024 uutiskirjeestä.

Luennot: 

  • Oskari Ventilä (EL): Psykedeeliavusteiset psykoterapiat – perusteet ja tuoretta tutkimustietoa
  • Antti Hupli (LL): Kokemus psilosybiiniavusteisesta ryhmäterapiasta osana terapeuttikoulutusta
  • Patrick Zilliacus (PsM) & Heikki Vanhanen (PsM): Terapeuttina suomalaisessa psilosybiiniä hyödyntävässä alkoholismitutkimuksessa
  • Mippi Vuorikoski (FM): MDMA-terapia terveen koehenkilön näkökulmasta
  • Samuli Kangaslampi (PsT): Psykedeelien riskit ja eettiset haasteet
  • Iikka Yli-Kyyny (PsM) & Hannu Loimo (sosionomi): Kohtaamisen merkitys intention ja integraation vahvistamisessa – kuinka liittoutua asiakkaan puolelle?
  • Sakari Rusanen (LL) & Ville Salmensuu (EL): Psykedeelien vaikutuksen alaisena olevan arviointi ja hoito

Näiden lisäksi ohjelmassa on kaksi yleisöä osallistavaa paneelikeskustelua sekä noin kolmen tunnin edestä pienryhmätyöskentelyä. Pienryhmien kouluttajiin lukeutuu edellä mainittujen ohella myös Riikka Ajantaival (PsM).

Tervetuloa!

Huom! Mikäli haluat kertoa meille jotain työtaustastasi, perehtyneisyydestäsi aihepiiriin, kokemuksistasi psykedeelejä käyttäneiden ammatillisesta kohtaamisesta tai muusta koulutuksen kannalta olennaisesta, voit lippua ostaessasi kirjoittaa siitä asialle varattuun tekstikenttään. Voit myös ehdottaa käsiteltäväksi muita koulutuksen teeman kannalta olennaisina pitämiäsi kysymyksiä. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan huomioimaan keräämiämme ennakkotietoja tapahtuman suunnittelussa.